6 dôvodov, prečo ešte nemáte prácu: Ak robíte tieto chyby, nečudujte sa

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Možno máte naozaj smolu a personalisti prehliadajú vaše schopnosti. Ak však máte dobrý životopis, zaujímavé pracovné skúsenosti a nie ste problémový typ človeka, nie je možné, aby sa vám nedarilo nájsť prácu. Možno však robíte niekoľko chýb, ktoré sú dôvodom, že ste stále nezamestnaný. Pozrite sa na najčastejšie chyby, ktoré ľudia robia a čudujú sa, že sú bez práce.

 

 

 

  1. Čakáte, že práca si nájde vás
    Spoliehate sa na to, že vám jedného dňa dajú vedieť z úradu práce, že vám našli džob. Čas, ktorý by ste mohli tráviť aktívnym hľadaním práce, radšej venujete gauču a televízoru alebo počítaču s internetom. Fakt, že môžete využiť aj ďalšie možnosti hľadania práce, jednoducho prehliadate.
  2. Máte odfláknutý životopis
    Možno aj máte zaujímavé skúsenosti, no v životopise ste ich "nepredali". Dobre sa pozrite na svoje CV. Je z neho jasné, že ste šikovný človek? Spomeňte stáže, kurzy, ktoré ste absolvovali, dobre opíšte, čo ste vykonávali na predchádzajúcich pozíciách. Spomeňte tiež vaše doterajšie úspechy, inak sa personalista nedozvie, že máte potenciál.
  3. Ste pohodlný
    Vo vašom meste či blízkom okolí nie je práca. Vám to však neprekáža a radšej sa rozhodnete čakať, či sa niekedy predsa len nenájde vhodný džob. Nevadí vám dokonca, že neviete, ako dlho budete čakať. Dochádzať za prácou niekoľko desiatok kilometrov a aspoň niečo si zarobiť? To neprichádza do úvahy!
  4. Nechcete sa zlepšovať
    Myslíte si, že to, čo viete, zamestnávateľovi jednoducho musí stačiť a ak nestačí, je to jeho problém. Nechcete sa učiť, zdokonaľovať, nevyužívate možnosti ďalšieho vzdelávania. Kto povedal, že sa aj vo vyššom veku nemôžete začať učiť angličtinu? A prečo by ste sa nemohli stať programátorom? Stačí sa len učiť!
  5. Na zadania, ktoré sú súčasťou pracovnej ponuky, kašlete
    Predsa nebudete strácať čas prácou na niečom, čo v konečnom dôsledku ani nemusí vyjsť! To, že ste prišli na pohovor, jednoducho musí stačiť, načo ešte venovať čas úlohám, ktoré vám personalista zaslal?
  6. Máte naivné predstavy
    Častý problém predovšetkým mladých ľudí, absolventov vysokých škôl a univerzít. Myslíte si, že stačí titul inžinier alebo magister a máte zaistenú vstupenku na dobre platené miesto? Najprv musíte ukázať a dokázať, čo vo vás je! Až potom si môžete pýtať parádny plat a výhody.

Mohlo by vás tiež zaujímať: Mnohí prídu o džob: Do roku 2022 zaniknú tieto povolania, pozrite sa, aká práca má budúcnosť


Viac o téme: Nezamestnaný Hľadám prácu
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy