Vedci tvrdia: Ak chcete byť úspešný, začnite hrať videohry, prekvapí vás, čo vás môžu naučiť

Zdroj: Getty Images

Pýtate sa, ako môže známa videohra Candy Crush súvisieť s pracovným úspechom? Už dlhšiu dobu vedci poukazujú na to, že hranie počítačových hier poskytuje ľuďom oveľa viac než prostú zábavu. Profesorka Daphne Bavelier zo ženevskej univerzity tvrdí, že vďaka hrám ľudia získavajú schopnosť cielene meniť svoju pozornosť, následkom čoho efektívnejšie spracúvajú vizuálne informácie a sú schopní rozhodovať sa rýchlejšie. Zástancovia hrania hier Angry Birds, Candy Crush alebo Farm Heroes ságy hovoria, že im pomáhajú v pasívnom premýšľaní nad problémami a ich riešeniami.

1. Vždy si formulujte ciele

Každá úroveň Candy Crush má cieľ. Musíte vykonať rôzne činnosti, napríklad spojiť ovocie do jedného stĺpca. Stručne a jasne povedané, musíte mať stanovený cieľ. Ak ste podnikateľ, musíte si formulovať ciele pre svoje podnikanie. A keď cieľ dosiahnete? Stanovte si ďalší a ďalší. Nová výzva vám pomôže stanoviť aj nové ciele. Nové ciele môžu mať niečo spoločné s tými starými, alebo môžu byť úplne iné. Vždy viete, že "hra", ktorú hráte, má pravidlá a s nimi sa dá vyhrať.
 

2. Sústredenie sa je jediná cesta k úspechu

Hneď ako ste si stanovili cieľ, musíte sa naň aj poriadne sústrediť. Činnosti, ktoré robíte denne, musia byť v súlade s vaším vytýčeným cieľom. 
 

3. Verte v úspech

Stratégia, ktorú používajú vaši kolegovia, je správna pre nich, no pre vás byť nemusí. Pre každého platí niečo iné. Jediné, čo musíte, je vedieť a veriť, že sa vám bude dariť. Trocha logiky, trochu šťastia a hlavne viera vo vaše schopnosti. Všetky tieto veci sú dôležité pre váš úspech. Budú dni, kedy budete o sebe pochybovať, či ste schopný vykonávať svoju prácu naplno. No napriek tomu musíte vytrvať a ostať v hre. 
 

4. Prijmite radu

Keď vám Candy Crush poskytne nápovedu, vezmete ju. A reálny život? Prijmete radu? Ak je pomoc je na dosah, je v poriadku, ak ju prijmete. Nik učený z neba nespadol.
 

5. Verte v hojnosť

V každom podnikaní môže nastať malá finančná kríza. Všade, kam sa pozriete, vidíte peniaze. Skutočnosť, že momentálne nie sú na vašom bankovom účte, neznamená, že tam niekedy nebudú.

Viac o téme: Počítačové hry
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: lifehack, trend; Text: kch; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy