Tak toto naozaj nie: 5 čudných povolaní, ktoré by ste asi robiť nechceli

Sťažujete sa, že máte najhoršiu prácu na svete? Toto tvrdenie možno zmeníte, ak si pozriete nasledujúci zoznam povolaní, ktoré by si vybral asi len málokto. A možno ani vy nie. Chceli by ste sa živiť tým, že by ste ovoniavali spotené pazuchy? Alebo odoberali hadom jed? Keď si pozriete nasledujúce povolania, ktoré naozaj existujú, možno prehodnotíte svoj pohľad na vaše súčasné zamestnanie.

 

 

  1. Ochutnávač psieho krmiva
    Nech to znie akokoľvek zvláštne, toto povolanie naozaj existuje. Veď predtým, ako granule či konzerva poputujú k spotrebiteľovi, je dôležité vedieť, či sa výrobcovi vydarili. A preto si výrobcovia platia ochutnávačov a testovačov, ktorí skúmajú chuť krmiva a aj to, či sú splnené štandardy. 
    Tak toto naozaj nie: Galéria fotiek (8)
  2. Odoberač hadieho jedu
    Nebezpečná práca, ktorá ale má veľký zmysel. Hadí jed sa totiž využíva v rôznych oblastiach, rozšírené využitie má aj v medicíne. Po haďom jede je veľký dopyt a tak neostáva nič iné, len ho dodávať. Odoberač hadieho jedu strávi celý svoj deň s konkrétnymi typmi hadov, z ktorých získava jed do plastového pohárika. Vďaka tejto nebezpečnej práce bolo však veľa ľudí zachránených.
    Tak toto naozaj nie: Galéria fotiek (8)
  3. Vyberač červov
    Ak sa chcú rybári vydať na lov, mnohí z nich predtým zamieria do rybárskeho obchodu. V prípade, že chcú loviť na červy, kúpia si ich. Červy sa však nejako do obchodu museli dostať. Vyberači červov pracujú v trávnatých oblastiach či parkoch, kde kopú a vyberajú červíkov.
    Tak toto naozaj nie: Galéria fotiek (8)
  4. Testovač hmyzu
    Určite poznáte televízne šou, v ktorých sú ich účastníci vyzývaní, aby zjedli živých chrobákov či hmyz. Aby sa nestalo nejaké nešťastie, všetok tento drobný živý pokrm musí prejsť testom - či ho ľudia môžu jesť, či nie je jedovatý a podobne. Pre tento účel sú najímaní testovači, ktorí hmyz ochutnávajú vopred. Áno, je to veľké riziko, zároveň sú vak za túto činnosť naozaj pekné peniaze.
    Tak toto naozaj nie: Galéria fotiek (8)
  5. Oňuchávač podpazušia
    Možno to vyznie vtipne, možno nechutne, pravdou však je, že týchto ľudí si najímajú výrobcovia deodorantov, aby testovali kvalitu ich produktov. A ako inak zistiť, či deodorant naozaj funugje? Nuž, presne tak, ako to vidíte na fotografii. Oňuchávači trávia svoje pracovné dni v horúcich miestnostiach alebo vonku a niekedy za deň oňuchajú aj 60 pazúch. Cieľom je zistiť, ako efektívny je daný deodorant. Na základe toho spíšu report. Áno, vďaka týmto ľuďom je svet o niečo voňavejší.
    Tak toto naozaj nie: Galéria fotiek (8)
Fotogaléria k článku Počet fotiek: 8
Viac o téme: Čudné povolania
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: brightside; Text: es; Foto: flickr, pixabay

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy