Máte dobrý odhad a zmysel pre detail? Test, ktorým neprejde každý: Týchto 5 úloh vás potrápi

Päť úloh, ktoré vám predstavíme v tomto článku, sa údajne používajú v americkej FBI pri výbere nových detektívov. Či je to naozaj pravda, nie je isté, faktom však je, že ide o úlohy, pri ktorých budete musieť zapojiť zmysel aj pre najmenšie detaily a použiť svoj odhad. Boli by ste dobrým detektívom? Viete odhadnúť, kedy niekto klame? Venujete pozornosť aj maličkostiam? Tieto úlohy to odhalia. Otestujte sa.

Správne odpovede úloh nájdete na konci článku. Nepodvádzajte, pozrite si ich až potom, ako odpoviete na danú úlohu.

Sériový vrah

Sériový vrah uniesol dvoch ľudí a prinútil ich vybrať si jednu z dvoch piluliek. Jedna bola smrteľná, druhá neškodná. Vždy, keď si obeť vzala pilulku, vrah si vzal tú druhú. Zakaždým však obeť zomrela a vrah prežil. Ako to, že vrahovi vždy pripadla neškodná pilulka?

Máte dobrý odhad a Galéria fotiek (5)

 

Nápoje

Muž a žena šli do reštaurácie na obed. Kým čakali na jedlo, žena objednala 5 nápojov s ľadom, pretože vonku bolo veľmi horúco. Žena vypila štyri poháre naraz, muž vypil iba jeden. Po chvíli mu prišlo nevoľno a zomrel. Lekár povedal, že príčinou smrti bol jed a že všetky nápoje boli otrávené. Ako to, že žena stále žije, kým muž zomrel?

Máte dobrý odhad a Galéria fotiek (5)

 

Kazeta

Predstavte si scénu, kde mŕtvy muž leží na zemi. Má pištoľ v ruke a kazetový prehrávač vedľa seba. Detektív zapol prehrávanie a z prehrávača sa ozvalo: „Už som unavený z tohto života, rozhodol som sa ukončiť svoju bolesť a utrpenie.“ Následne sa ozval výstrel. Detektív neverí, že išlo o samovraždu. Prečo si detektív myslí, že muža niekto zavraždil?

Máte dobrý odhad a Galéria fotiek (5)

 

Vianočná záhada

Detektív mal službu počas vianočných sviatkov a ráno, 25. decembra išiel riešiť jeden prípad. Zazvonil na dvere, o minútu neskôr mu otvoril ospalý majiteľ domu. Detektív mu povedal: „Váš sused tvrdí, že včera, na Štedrý večer, prišiel k vám na návštevu a kým bol on tu, vy ste sa vlámali do jeho domu a ukradli mu cennosti.“ Majiteľ domu odpovedal: „To nie je pravda. S rodinou sme boli na Štedrý večer u priateľov. Takmer sme nestihli ozdobiť náš vianočný stromček.“ Detektív odpovedal: „Netrápte sa. Je očividné, že váš sused klame.“ Odkiaľ detektív vedel, že majiteľ domu neklame?

Máte dobrý odhad a Galéria fotiek (5)

 

Ktorá z nich je matka?

V miestnosti sú dve ženy. Sedia na stoličke oproti sebe, na zemi sa hrá malý chlapec. Obrázok si dobre preštudujte. Ktorá zo žien je podľa vás chlapcova matka?

Máte dobrý odhad a Galéria fotiek (5)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Správne odpovede:

Sériový vrah
Obe pilulky boli smrteľné. Jed bol v pohári vody, ktorú obeť vypili, keď prehĺtali tabletku


Nápoje
Jed bol v ľade. Keďže žena vypila nápoje rýchlo, ľad sa nestihol roztopiť. Muž pil pomalšie a tak sa jed stihol rozpustiť do jeho nápoja.
 

Kazeta
Ak sa muž zabil sám, ako mohol pretočiť kazetu na začiatok?
 

Vianočná záhada
Detektív si všimol, že svetlá na stromčeku sú odpojené a jedna žiarovka chýba, čiže by bez nej nemohli fungovať. Bolo jasné, že majiteľ hovorí pravdu. Narýchlo ozdobili stromček, a tak si ani nevšimli, či svetielka fungujú.
 

Ktorá z nich je matka?
Matka dieťaťa je žena sediaca vľavo. Sedí tak, že jej nohy sú nasmerované priamo na dieťa. Je to poloha, ktoré vyjadruje prirodzenú potrebu matky chrániť svoje dieťa. Sedí mierne nahnutá smerom k dieťaťu. Pre malé deti je zas prirodzené, že sedia tvárou k svojej matke, ak je v ich blízkosti, kým sa hrajú.

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 5
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: brightside, Text: jm; Foto: brightside

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy