Toto je v motivačnom liste TABU: 4 najhoršie spôsoby, ako ho začať písať

Zdroj: thinkstockphotos.com

Našli ste zaujímavú pracovnú ponuku, v ktorej vyžadujú aj zaslanie motivačného listu, no v závere chýba meno personalistu? Bez mena HR manažéra sa motivačný list koncipuje ťažko, však? Podľa odborníkov by ste mali venovať čo najviac času zisťovaniu, komu pravdepodobne bude list určený. Firmy totiž na svojich webových stránkach zvyknú predstavovať členov svojho tímu, a to napríklad aj z HR oddelenia. Čo ale robiť, ak túto informáciu nie je možné zistiť? Určite nepoužite nasledujúce 4 oslovenia a naučte sa, ako začať motivačný list správne.

  1. Vážený HR manažér/Vážený personalista
    Jazyk, ktorý používate v motivačnom liste, by mal profesionálny, ale zároveň príjemne konverzačný. Takéto oslovenie je však príliš formálne a taktiež trochu riskantné, pretože nie je isté, akú pozíciu zastáva človek, ktorý má na starosti nábor.
  2. Vážený HR profesionál
    Úplne nevhodné a nezmyselné oslovenie, absolútne tabu, radšej naň rovno zabudnite.
  3. Zdravím/Ahoj
    Opäť pripomíname dôležitosť profesionality jazyka. Uvedené pozdravy nespĺňajú tieto kritériá, pretože sú veľmi neformálne a môžu vyznieť dokonca až neúctivo. Samozrejme, závisí od typu spoločnosti – v niektorých by takýto pozdrav nebol problém. Či je takýto pozdrav vhodné použiť, si môžete overiť jednoduchým nahliadnutím do pracovnej ponuky. Tykajú vám v inzeráte? Je ich jazyk uvoľnený a neformálny? Nabádajú vás k nestrojenej komunikácii? Potom smelo do toho. V opačnom prípade sa takémuto pozdravu vyhnite.
  4. Vážená osoba, ktorá zodpovedá za nábor
    Ďalší nezmyselný pozdrav, ktorý do motivačného listu nikdy neuvádzajte.

Čo robiť, ak v inzeráte nie je uvedené meno personalistu?

  1. Ak neviete, ako začať motivačný list v prípade, že v pracovnej ponuke chýba meno personalistu, jednoducho pozdrav preskočte. Začnite rovno tým, že ste sa rozhodli reagovať na danú pracovnú ponuku.
  2. Máte zlý pocit a chýba vám v motivačnom liste úvodný pozdrav? Jednoducho použite oslovenie Vážená pani/Vážený pán.
  3. Hlásite sa do malej firmy? Do úvodného pozdravu môžete uviesť meno konateľa spoločnosti, ktoré si ľahko vygúglite.
Viac o téme: Motivačný list
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy