Pri hľadaní práce musíte použiť toto: Pozrite sa, ako vyniknete

LinkedIn je najväčšou profesnou sociálnou platformou na svete. Momentálne má 400 miliónov používateľov a toto číslo stabilne rastie.

Pre tých, ktorí LinkedIn profil ešte nemajú, alebo nevedia, prečo by si ho vôbec mali založiť, prípadne svoj profil potrebujú dostať do top formy, pripravil slovenský tím online platformy ShopAlike šikovný návod.

 


 

Nadpis

Toto je najdôležitejšia časť Vášho profilu! Personalisti nebudú totiž hádať, v čom ste výnimoční. Nemrhajte teda ich časom. buďte struční, kreatívni a na predstavenie sa využite zopár dôležitých kľúčových slov.

Dôležitý fakt: ak uvediete svoju lokalitu, umožníte systému „objaviť Vás“ v prípade miestnych ponúk. Uvedenie lokality tiež zvýši šancu, že sa objavíte v LinkedIn vyhľadávaní až 23-krát.
 

Meno

Tri základné pravidlá sú: žiadne prezývky, žiadne iniciály, správne používanie malých a veľkých písmen. Je to naozaj také jednoduché.
 

URL

Upravte URL adresu svojho profilu tak, aby Vás bolo čo najjednoduchšie nájsť. Svoju unikátnu URL adresu nájdete vo svetlošedom boxe pod Vaším menom. Kliknite na tlačidlo „edit“ a upravte ju.
 

Profilová fotografia

Vaša profilová fotografia by mala pôsobiť profesionálne, ideálne by to mal byť portrét s jednofarebným pozadím. Svoje plážové fotky alebo selfies obmedzte na sociálne médiá. Pri výbere správnej fotografie berte ohľad na odvetvie, v ktorom pracujete, ako aj na potenciálnych klientov či kolegov.

Dôležitý fakt: pridanie profilovej fotografie na LinkedIn môže až 14-krát zvýšiť počet zhliadnutí Vášho profilu!
 

Zhrnutie

Maximum 2000 znakov. Nad zhrnutím uvažujte ako nad upútavkou Vašej kariéry: malo by byť krátke, akčné, rýchle a v čitateľovi by malo navodiť túžbu dozvedieť sa viac. Zvýraznite svoj najväčší úspech, najdôležitejšie schopnosti, ciele a hodnoty, ale hlavne to, čím sa odlišujete od davu.
 

Skúsenosti

- Skúsenosť / názov pozície (100 znakov)

- Skúsenosť / popis pozície (2000 znakov)

Životopis doplnený o videá, prezentácie, alebo citácie z článkov súvisiacich s Vaším profesionálnym životom môže mať na LinkedIne veľký efekt. Nepoužívajte však populárne „buzzwords“ a radšej ukážte svoje schopnosti a talent. Nepovedzte napríklad iba, že ste vynikajúci sales manažér, ale zmieňte výnimočné výsledky alebo ocenenia.
 

Vzdelanie

- Vzdelanie / dosiahnutý titul (100 znakov)

- Vzdelanie / popis (1000 znakov)

Ukážte svoje tvrdo vybojované tituly! Pridanie informácií o vzdelaní tiež rozšíri Vaše možnosti
nadviazať kontakt s inými absolventmi. Nikdy neviete, kam môže taký kontakt viesť.
 

Schopnosti

Doplňte svoj profil o najrelevantnejšie schopnosti a silné stránky. Môžete tak prilákať personalistov
hľadajúcich niekoho s Vašimi vlohami.

Dôležitý fakt: používatelia, ktorí v profile uvedú aj svoje schopnosti, majú v priemere 13-krát viac
zhliadnutí!
 

Projekty

Pridajte projekty, na ktorých ste pracovali na univerzite či v bývalom zamestnaní. Ak môžete, pridajte aj link. Nezabudnite svoje portfólio aktualizovať. Až 66% spoločností totiž zamestnáva nových ľudí na základe ich skúseností.
 

Kontakty a skupiny

Snažte sa získať aspoň 300 kontaktov, no tiež to nepreháňajte a držte sa pod číslom 3000. Používanie Vášho účtu by sa mohlo stať nepraktickým. K získavaniu kontaktov pristupujte strategicky a pamätajte, že to nie je Facebook. Zameriavajte sa na kolegov, ľudí z odvetvia, súčasných a minulých klientov a zákazníkov.
 

Na záver: prečo by ste si mali LinkedIn profil vôbec vyplniť?

Používatelia s plne vyplneným profilom majú až 40-krát vyššiu šancu byť oslovení prostredníctvom
LinkedInu. Iba 51% používateľov však vyplnilo svoj profil na 100%.

Vyhľadávací algoritmus LinkedInu zobrazuje výsledky na základe týchto faktorov:

  1. Kompletný profil (iba ak máte 100%)
  2. Zdieľané kontakty
  3. Stupeň kontaktu (prvý, druhý, tretí)
  4. Zdieľané skupiny

Vyplniť LinkedIn profil na 100% je teda veľmi dôležité, ak chcete, aby si Vás našla zaujímavá pracovná ponuka.

Kontrolný zoznam:
Vaše odvetvie a lokalita
Vaša aktuálna pozícia (s popisom)
Dve predchádzajúce pozície
Vzdelanie
Schopnosti
Profilová fotografia
50 kontaktov

Ak sa budete držať týchto jednoduchých tipov, bude Váš LinkedIn profil dokonale pripravený na nové príležitosti. Jednu takú príležitosť Vám ponúkame aj v ShopAlike! Firma Visual Meta GmbH prevádzkuje online porovnávacie portály v 19 krajinách po celom svete, vrátane ShopAlike na Slovensku a v Českej republike. Pozrite si teda našu aktuálnu pracovnú ponuku, možno hľadáme práve Vás! Tešíme sa na Vašu prihlášku a prajeme Vám veľa úspechov.

 

Viac o téme: LinkedIn
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: PR článok; Zdroj: undercoverrecruiter, hubspot, linkedin

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy