10 vecí, ktoré vám v živote chýbajú, no môžete si za to iba vy sami

Zdroj: thinkstockphotos.com

Chýba vám v živote šťastie? Zdá sa vám, že máte nanič život? Mnoho ľudí sa sťažuje, ako sa im nedarí, ako je všetko zlé, ako nevedia nájsť pokoj a radosť. Určite sú prípady, kedy majú ľudia jednoducho smolu. Ale na to, aby ste sa ocitli naozaj na dne, by musela byť situácia naozaj vážna. Je to naozaj tak? Alebo si za vašu nespokojnosť tak trochu môžete aj sami? Overte si to.

 

 

 

  1. Nemáte svoj deň, lebo ste ho zle začali. Necítite vďaku za to, že ste sa zobudili v teplej posteli, pod vlastnou strechou. Namiesto toho, aby ste si vychutnali rannú kávu, len od rána frflete, v aute nadávate na ostatných šoférov a na celý svet.
  2. Nemáte si s nikým čo povedať, pretože ste už všetko povedali na Facebooku.
  3. Nemáte partnera, pretože na potenciálnych partnerov kladiete oveľa vyššie nároky, než sami spĺňate.
  4. Nemáte pokoj, pretože keď vám cinkne telefón, musíte ho za každú cenu zobrať do rúk a zistiť, čo sa deje.
  5. Nemáte prácu, lebo vy predsa nebudete pracovať za pár eur. Fakt, že máte minimálnu prax, ignorujete. Budete sa ale sťažovať, že vás nikto nechce zamestnať. Ak aj dostanete pracovnú ponuku, ofrflete ju, hoci by ste tak mohli začať naberať skúsenosti a vypracovať sa.
  6. Nemáte dobrú prácu, pretože ste sa rozhodli, že je zlá. Že máte blbcov kolegov a šéf je idiot. Pokiaľ je to v tej práci ale naozaj tak zlé, prečo v nej zostávate?
  7. Nemáte čas, pretože ho nezmyselne márnite. Napríklad na sociálnych sieťach, na internete, behaním po hypermarketoch, aby ste mesačne ušetrili pár eur na zľavách, či nezmyselným vyspávaním počas víkendov do poobedných hodín.
  8. Nemáte peniaze, pretože tých pár eur, ktoré ste ušetrili, miniete na hlúposti, ktoré vlastne ani nepotrebujete. Napríklad za cigarety alebo za pivo v krčme s kamarátmi.
  9. Nemáte energiu do života, pretože do seba tlačíte hlúposti a nezdravé veci. Možno aj tie, ktoré ste nakúpili v zľave. Alebo preto, lebo nežijete zdravo, lebo si neviete odoprieť cigarety či alkohol.
  10. Nemáte nič, pretože ste si to sami nahovorili. V skutočnosti však máte stovku dôvodov byť šťastný, no jednoducho si to nevážite. Tešte sa z toho, že máte zdravie, kde bývať, čo jesť a že sú okolo vás ľudia, na ktorých sa môžete spoľahnúť.
Viac o téme: Úspech Motivácia
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: cilichilli; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy