So starým životopisom nepochodíte: Pozrite sa, ako má vyzerať CV v roku 2018

Zdroj: thinkstockphotos.com

Rok 2017 je preč a nový priniesol nové trendy v tom, ako má vyzerať dobrý životopis. Novinky sa týkajú nielen vzhľadu, ale aj obsahu životopisu. Viete, ako by mal vyzerať životopis v roku 2018? Nechajte sa inšpirovať týmito užitočnými radami.

 

 

 

 

 

 

  1. Zabudnite na typické šablóny CV
    Váš životopis je vašou vizitkou a mal by byť odrazom vašej osobnosti. Nevyhovuje vám forma, ktorú používajú všetci? Nudia váš šablóny životopisov, ktoré sa dajú nájsť na internete? Spravte si vlastný. Nikto nepovedal, že životopis musí vyzerať tak, ako sa všade prezentuje. Nehovoríme teraz o obsahu – musia v ňom byť uvedené vaše kontaktné údaje, informácie o doterajších pracovných skúsenostiach, vzdelaní, zručnostiach a vlastnostiach. Vy ho však môžete ozvláštniť, pridať niečo navyše – niečo, čo vás odlíši od ostatných uchádzačov. Čo to je? To je len na vás.
  2. Začnite myslieť ako dizajnér
    Uviesť pár riadkov do Wordu nezaberie veľa času. Je to jednoduché a rýchle, však? Tým ale personalistu neohúrite. A povedzme si pravdu: aj obal predáva. Nemusíte byť grafický dizajnér na to, aby vaše CV vyzeralo dobre. Upravte formátovanie, sprehľadnite text, odčleňte ho, aby bol životopis ľahko čitateľný. Využite možnosť pridania odrážok, líšt či ikon, ktoré ho spravia pútavým. Ale pozor: pamätajte na decentnosť, jednoduchosť a že menej je niekedy viac.
  3. Pridajte do CV všetko, čo sa vám podarilo v roku 2017
    Úspešné projekty, rekordné výsledky: toto všetko by ste mali uviesť do svojho životopisu. Ešte to v ňom nemáte uvedené? Načo čakáte?
  4. Potvrďte, čo o sebe tvrdíte
    Ak spomínate výsledky, nezostaňte len pri suchých tvrdeniach. Pokojne do životopisu uveďte aj konkrétne čísla. Podarilo sa vám zvýšiť tržby? Buďte si istý, že personalistu bude zaujímať, o koľko percent.
  5. Vyhoďte vatu
    Ste tímový hráč, cieľavedomý človek, nebojíte sa nových výziev. Otrepaná klasika, ktorú vo svojich životopisoch uvádza každý druhý uchádzač. Čo keby ste však priniesli niečo vlastné? Nezaraďte sa do šedého priemeru.
  6. Skontrolujte si kľúčové slová
    Veľmi šikovným trikom, ako presvedčiť personalistu, že práve vy ste ten, koho firma hľadá, je používať kľúčové slová, ktoré sú uvedené v pracovnej ponuke. Zamerať by ste sa mali na text  uvedený v časti Náplň práce. Ak máte skúsenosti s tým, čo zamestnávateľ vyžaduje, stačí použiť taký jazyk, aký sa používa v pracovnej ponuke.
  7. Pridajte krátky príbeh
    Mnoho uchádzačov pri opise svojich pracovných skúseností používa len odrážky. Tie sú fajn, ak ich použijete pri vymenovávaní, taktiež skvelo poslúžia na sprehľadnenie textu. Takéto útržky však ale povedia o vás a vašich skúsenostiach len málo. Namiesto toho začnite používať rozvité vety a opis pokojne nahraďte príbehom. Budete sa môcť opísať pútavejšie a váš životopis sa bude čítať lepšie.
Viac o téme: Životopis Cv Ako napísať životopis
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy