Starý životopis zahoďte do koša a urobte si nový: VZOR Takto vyzerá správne CV

Zdroj: thinkstockphotos.com

Mať dobrý životopis je hotová veda. Možno si myslíte, že sa dá napísať za pár minút, nie je to však tak. Ak by ste ho totiž takto "odflákli", mohlo by sa vám to vypomstiť. Napríklad tým, že s takýmto životopisom máte len malú šancu zaujať potenciálneho zamestnávateľa. Preto sme pre vás pripravili vzor životopisu, ktorým sa môžete inšpirovať a zároveň v ňom poukazujeme na najčastejšie chyby, ktoré sa v CV objavujú. Pozrite sa, ktoré chyby to sú a ako ich možno napraviť.

 


Pripravili sme pre vás porovnanie bežného životopisu so životopisom, ktorý má potenciál upútať personalistovu pozornosť a zaistiť tak pozvánku na pohovor. Pozrite si 8 odporúčaní, ako upraviť svoje CV tak, aby vám pomohlo získať novú prácu.

Starý životopis zahoďte do Galéria fotiek (3)


Prečítajte si tiež: 7 chýb v životopise, ktoré personalisti nepredýchajú: Vďaka tomuto skončí vaše CV v koši


Na čo si dať pozor v životopise

  1. Úplná adresa je zbytočná
    Nemusíte uvádzať celú, presnú adresu, stač uviesť mesto alebo obec, v ktorej bývate.
  2. Nezabudnite na LinkedIn
    LinkedIn slúži ako výkladná skriňa uchádzačov o zamestnanie, ale aj zamestnancov. Vďaka LinkedInu môžete získať pracovnú ponuku priamo do správy, bez toho, aby ste si zamestnanie hľadali. Dôkladne si teda svoj profil na LinkedIne vyplňte.
  3. Pridajte do úvodu životopisu krátky sumár o sebe
    Aby personalista hneď vedel, kto sa hlási na danú pozíciu, je dobré uviesť v CV krátke zhrnutie. Kto ste, čo robíte, aké skúsenosti máte na konte - inšpirujte sa textom uvedenom v modelovom vzore životopisu (link nájdete v texte nižšie).
  4. Vypíšte svoje zručnosti
    V životopisoch nie je bežné vytvárať kolónku o zručnostiach a vlastnostiach, v ktorých vymenujete o vás to najdôležitejšie. Pre personalistu to však má veľký prínos. Po krátkom zosumarizovaní (bod č. 3) hneď nájde vaše silné stránky a bude si vedieť lepšie predstaviť, aký kandidát sa vlastne hlási. Pozrite si vo vzorovom životopise, ako táto kolónka vyzerá. Vzor životopisu, ktorý ponúkame, má netradičnú, no zaujímavú formu, ktorá vás môže lepšie predať.
  5. Teraz už viete, ako zaujať personalistu a zaistiť si pozvánku na pohovor
    Vytvorte si životopis pomocou jednoduchej šablóny a reagujte s ním na pracovné ponuky, ktoré vás oslovia.

Ďalšie rady nájdete v obrázku so vzorovým životopisom. V plnom rozlíšení si ho môžete pozrieť tu.

Viac o téme: V Vzor Životopis Chyby Ako Napísať Životopise Životopisu
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Foto: gettyimages

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy