6 otázok, ktorými personalistom vyrazíte dych: Na pohovore sa určite spýtajte toto

Zdroj: Thinkcstock.com

Mnoho uchádzačov urobí chybu, že sa po skončení pohovoru nespýta personalistu žiadnu otázku. Povedia, že im je všetko jasné a to, čo potrebovali, sa dozvedeli počas pohovoru. Je to ale naozaj tak? Sú totiž veci, ktoré personalisti bežne neprezrádzajú, no vedeli by vám veľa povedať o tom, ako to bude v danej práci vyzerať. Na najbližšom pohovore sa personalistu spýtajte týchto šesť dôležitých otázok. Pozrite sa, ktoré to sú.

 

 

  1. Prečo je táto pozícia voľná?
    Na pohovor ste neprišli len preto, aby ste ohúrili personalistu. Máte právo pýtať sa a zisťovať si podrobnosti o pracovnej pozícii , ale aj samotnej firme. Nezaujíma vás, prečo sa vlastne daná pozícia uvoľnila? Je užitočné vedieť, prečo odišiel človek, ktorý na nej naposledy pôsobil.
  2. Ak by ste ma zobrali, aké veci by ste chceli, aby som počas prvého polroka až roka dosiahol?
    Odpoveď na túto otázku vám priblíži, ako by to na danej pozícii prebiehalo. Aj keď ste možno doteraz vykonávali prácu s rovnakým názvom, firma, do ktorej sa hlásite, môže mať iné predstavy o jej náplni. Je preto dobré si vopred zistiť, aké nároky budú na vás kladené.
  3. Čo musí dosiahnuť človek na tejto pozícii, aby naplnil vaše predstavy?
    Je dobré vedieť, čo od vás ako kandidáta očakávajú, nebolo by však lepšie, ak by ste vedeli, čo presne sa od vás bude vyžadovať? Táto otázka a odpoveď na ňu vám zároveň pomôžu lepšie prispôsobiť svoje odpovede na pohovore a tak ukázať, že ste tým pravým uchádzačom, ktorý by mal džob získať.
  4. Čo ľudí drží v tejto spoločnosti?
    Nikdy neurobíte chybu, ak sa spýtate túto otázku. Umožní vám totiž nahliadnuť do firemnej kultúry. Mnoho firiem sa svojimi hodnotami chváli už na svojej webovej stránke, je však lepšie počuť priamo od personalistu, vďaka čomu sú ľudia ochotní zostať v danej spoločnosti.
  5. Povedal som počas pohovoru niečo, kvôli čomu pochybujete, že sa hodím na túto pozíciu?
    Na túto otázku musíte mať veľkú guráž. Pravdepodobne ju nekladie veľa uchádzačov, preto môže personalistu zaskočiť. Na základe jeho odpovede však môžete ľahko zistiť, ako to s vami vyzerá, zároveň mu tak ukážete, že je pre vás veľmi dôležitá spätná väzba.
  6. Aký čas si nechávate na rozhodovanie? Môžem vám zavolať alebo poslať e-mail, ako ste sa rozhodli?
    Nenechajte sa odbiť starým známym „My sa vám ozveme“. Neodchádzajte z pohovoru s tým, že neviete, ako dlho bude výberový proces trvať a koľko budete čakať. Váš čas je vzácny a touto otázkou to personalistovi dokážete.
Viac o téme: Sa Na Pohovor Otázky Čaká Ako Čo Ma Pohovore Sa pripraviť Opýtať Spýtať
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy