10 vecí, z ktorých personalisti na pohovoroch vyskakujú z kože

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Pozvánka na pohovor je malým víťazstvom. Aby ste to však dotiahli až do úspešného konca – teda aby ste získali prácu, musíte sa prebojovať samotným pohovorom. A ako iste viete, ten zvládnuť nie je úplne jednoduché. Sú totiž niektoré veci, ktoré uchádzači robia a ktoré personalistov vytáčajú do vývrtky. Na čo si dať na pohovore pozor? Tomuto sa snažte vyhnúť.

 

 

 

  1. Keď uchádzačka príde s príliš výrazným mejkapom
    V prípade pohovoru platí, že menej je niekedy viac. Tmavé či výrazné líčenie – hoci ho možno obľubujete, si nechajte radšej na nejakú spoločenskú udalosť. Neprežeňte to s líčidlami, viac ako váš výzor sa predsa personalistovi majú páčiť vaše skúsenosti a zručnosti.
  2. Keď uchádzač dorazí na pohovor v nevhodnom oblečení
    Presvitajúce, odhaľujúce, vyzývavé oblečenie, tigrované vzory či vytŕčajúca spodná bielizeň: toto všetko pôsobí odpudzujúco. Je jedno, ako chodíte oblečený vo svojom voľnom čase, takýto odev je však na pohovor a možné budúce pracovisko maximálne nevhodný. To, ako sa obliekate, o vás totiž veľa prezrádza.
  3. Keď má nesprávne podanie ruky
    Pri podávaní ruky neuchopte iba personalistove prsty, nestlačte jeho ruky príliš silno, ale ani príliš slabo.
  4. Keď si na pohovor prinesie kávu v termohrnčeku
    Možno si to bez rannej kávy neviete predstaviť, ale naozaj si ju nestíhate pripraviť doma?
  5. Keď si so sebou prinesie jedlo
    Obložený rožok či chlebík vám síce pomôže zahnať hlad, zjedzte ich však radšej doma, nie na recepcii, čakajúc na pohovor.
  6. Keď uchádzač skáče do reči personalistovi
    Jedna z najneobľúbenejších vecí, ktoré niektorí uchádzači robia. Možno sa toho chcete veľa opýtať, nespustite však paľbu otázok hneď ako personalista vysloví kľúčové slovo. To, čo vás zaujíma, si priebežne zapisujte a otázky položte vtedy, keď bude na to priestor.
  7. Keď príde uchádzač neupravený
    Nedostatočná hygiena je veľký problém. Neupravené nechty, zápach potu, mastné vlasy či špinavé oblečenie je mínus, ktoré len ťažko vyváži dokonalý životopis. Vyčleňte si na prípravu na pohovor dostatok času, aby sa nestalo, že prídete neupravený.
  8. Keď uchádzač mešká na pohovor
    Stať sa môže čokoľvek a ovplyvniť dopravu niekedy jednoducho nie je vo vašich rukách. Ak však viete, že to jednoducho nestihnete načas, okamžite o tom informujte personalistu a ospravedlňte sa.
  9. Keď sa hrá počas pohovoru s telefónom
    Váš telefón počas pohovoru nemá čo robiť vo vašich rukách. Samozrejme, pokiaľ  v ňom nemáte zapísané poznámky, vtedy je prípustné použiť ho.
  10. Keď je uchádzač drzý na recepčnú či iných zamestnancov
    Myslíte si, že príjemný máte byť len k personalistovi, ktorý s vami vedie pohovor? Omyl. Obraz o vás si totiž robí už recepčná, s ktorou komunikujete pri vstupe do firmy. Ak ste nepríjemný, drzý a povýšenecký, buďte si istý, že sa to dostane aj k personalistovi. Rovnako to platí aj pri komunikácii s ostatnými zamestnancami firmy, ktorých môžete stretnúť na chodbe či vo výťahu.
Viac o téme: Sa Na Pohovor Príprava Najhoršie Uchádzači Urobili Ako Čo Personalista Pohovore Nerobiť Pripraviť
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy