Personalista, ktorému rukami prešlo 5-tisíc životopisov, prezrádza: Pri hľadaní práce zaberie táto stratégia

Zdroj: thinkstockphotos.com

Personalista Rod Adams má na svojom konte množstvo pohovorov. Počas jeho dlhoročnej kariéry mu tak rukami prešlo viac ako 5-tisíc životopisov. Adams tvrdí, že väčšina kandidátov sa personalistovi po pohovore pripomenie – najčastejšie ďakovným e-mailom. To samo o sebe nie je zlé, skúsený personalista však tvrdí, že dôležitejšie je niečo iné. Čo má na mysli?

Uchádzači sa po absolvovaní pohovoru snažia personalistovi pripomenúť. Pošlú ďakovný mail, že sa s ním mohli osobne stretnúť alebo zavolajú a informujú sa, v akom stave je výberové konanie. Skúsený personalista však prezrádza, že nejde o to, akým spôsobom sa uchádzač pripomenie. Preňho je najdôležitejšie, ak kandidát ukáže, že na pohovore personalistu naozaj počúval.

„Ak sa po pohovore personalistovi pripomeniete niečím špeciálnym, osobným, je to niečo, čím vyniknete spomedzi ostatných kandidátov,“ vysvetľuje Adams. „Snažte sa do ďakovného e-mailu zahrnúť niečo, o čom ste sa rozprávali na pohovore. Tým dokážete, že váš rozhovor s personalistom neboli len prázdne reči či naučené frázy,“ odporúča. 

Personalista, ktorému rukami prešlo Galéria fotiek (1) Zdroj: thinkstockphotos.com

Ako sa teda pripomenúť personalistovi niečím osobným? Je to jednoduché. Môžete mu poslať odporúčanie či tip na knihu, alebo článok týkajúci sa témy, ktorú ste rozoberali s personalistom na pohovore. Mnoho recruiterov sa totiž zaujíma aj o vaše záľuby (predovšetkým ak sa dotýkajú vašej pracovnej oblasti). Ak ste grafik a poznáte užitočný web pre dizajnérov, podeľte sa oň s peronalistom v „pripomínacom“ e-maile. Ak ste videli zaujímavú štatistiku, ktorá by sa hodila k rozhovoru na pohovore, určite ju pripojte. Ideálne, ak tento mail pošlete na ďalší deň po absolvovanom pohovore – tak totiž personalista bude mať rozhovor s vami čerstvo v pamäti.


Prečítajte si tiež: Dobre si pozrite svoj životopis: Týchto 10+1 vecí v ňom nemá čo hľadať, odstráňte ich


Tým, že nepošlete len obyčajný ďakovný mail (ktorý už dnes posiela čoraz viac uchádzačov), personalistovi ukážete, že sa s ozajstným záujmom venujete svojej branži, zisťujete si nové informácie, prípadne sa v nej ďalej vzdelávate. A to je niečo, čo vám zaručí poriadny náskok pred ostatnými kandidátmi.

Viac o téme: Sa Pracovný Na Pohovor Príprava Mail Životopis Ako Personalista Pohovore Pripraviť Ďakovný
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy