Naozaj urobili toto? 4 bizarné príbehy z pohovorov, ktorým neuveríte

V prípade pohovoru nie je pod tlakom iba samotný uchádzač, ale často aj personalista. Hoci môže byť každý z nich dokonale pripravený, občas sa môže vyskytnúť niečo nepredvídateľné a pohovor sa začne uberať nesprávnym smerom. Ak sa aj vám stal nejaký prešľap na pohovore, nad ktorým sa trápite, skúste si prečítať nasledujúce zážitky: pravdepodobne si totiž pri nich poviete, že to, čo sa stalo vám, je vlastne len drobnosť!

 

 

  1. Pohovor cez Tinder
    Populárna zoznamovacia aplikácia Tinder nemusí slúžiť len na nájdenie partnera. Pokojne môže fungovať aj ako nástroj na nájdenie práce. Presvedčil sa o tom aj istý mladík.  V rámci správ, ktoré si pri zoznamovaní vymieňal s jednou slečnou, preberali aj svoje zamestnania. Slečna si dokonca vypýtala mladíkov životopis, pretože mala pocit, že by sa dokonale hodil do spoločnosti, v ktorej pracovala. Keď zistili, že z nich budú skôr dobrí priatelia než partneri, muž sa začal reálne uchádzať o prácu na Novom Zélande, nakoniec to však nevyšlo z dôvodu neudelenia víz.
    Mladík to však s aplikáciou Tinder nevzdal a hľadal si vzťah ďalej. Uhádnete, čo sa stalo? Zoznámil sa s ďalšou ženou a tá mu taktiež ponúkla možnosť nastúpiť do firmy,  v ktorej pôsobila. Pohovor dopadol úspešne a on tak získal prácu. Mladíkovi teda zoznamovacia aplikácia lásku nepriniesla, vďaka nej však získal skvelý džob.
  2. Pohovor s bývalou
    Viete, čo je s vašimi stredoškolskými či vysokoškolskými láskami? Kde pracujú a ako sa uplatnili? Na pohovore sa so svojou bývalou priateľkou z vysokej školy stretol aj istý mladý muž a bolo to preňho poriadne prekvapenie. Na škole tvorili pár tri roky, po štátniciach sa však ich cesty rozdelili. Po siedmich rokoch sa muž uchádzal o prácu v jednej IT spoločnosti a na pohovore ho – na prekvapenie oboch – privítala práve ona. Prácu sa mu podarilo získať a v spoločnosti pracoval osem rokov. Ako sám hovorí, oplatilo sa nespáliť mosty.
  3. Chýbajúce topánky, chýbajúce ponožky
    V istej spoločnosti obsadzovali naozaj vysokú pozíciu. Prihlásilo sa množstvo kandidátov, avšak jeden z nich vynikal. Až kým neurobil na pohovore niečo, čo personalistov prekvapilo a aj odradilo. Počas rozhovoru si totiž spomínaný kandidát vyzul najprv topánky a potom aj ponožky. Keď ho na túto neprístojnosť upozornil personalista, prekvapene sa spýtal, či mu prekáža a či by to nemal robiť. Asi vás neprekvapí, že prácu nakoniec nezískal.
  4. „Mám rada ľudí“
    Tvrdila jedna z uchádzačiek vo svojom životopise. Keď si však personalista podrobne študoval jej pracovné skúsenosti, zistil, že v každej práci vydržala krátko, väčšinou menej ako jeden rok. Keď sa jej spýtal na dôvody, prečo, odpovedala, že to „nevedela vydržať so svojimi otrasnými kolegami.“ Táto odpoveď personalistu, samozrejme, prekvapila, celý pohovor však zaklincovala samotná kandidátka, keď na otázku, prečo by práve ju mali prijať, odpovedala: „Pretože som tímový hráč a viem vychádzať s ľuďmi.“ Skúste si tipnúť, či prácu dostala.
Viac o téme: Na Pohovor Chyby Prešľapy Otázky Netradičné Ako Odpovedať Otázok Čudné Pohovory Pohovore Pohovoroch Neklamať
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessnewsdaily; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy