10 čudných povolaní, ktorými si ľudia zarábajú na živobytie: Niektoré by ste brali aj vy

Máte už dosť bežných povolaní? Predovšetkým za našimi hranicami je škála zamestnaní naozaj široká a niektoré pozície vedia poriadne prekvapiť. Pozrite sa, aké sú bežné povolania napríklad v Japonsku či Austrálii. Niektoré z týchto zamestnaní by ste si určite chceli vyskúšať aj vy.

 

 

 

 

  1. Testovač tobogánov
    Je tobogán dostatočne rýchly? Cítili ste sa na ňom bezpečne? Tieto ale aj ďalšie otázky dostanete od firmy, ktorá si vás najme na otestovanie svojich tobogánov.
  2. Profesionálna televízna mŕtvola
    Svetlá, kamera a žiadna akcia. O hercov, ktorí vynikajú v nehybnosti, v poslednom období  vzrástol veľký záujem. Je to predovšetkým pre tvorbu kriminálnych seriálov, v ktorých mŕtvoly veľmi často vystupujú. Nemyslite si však, že zahrať mŕtveho je také jednoduché – za svoju prácu si zarobia zhruba 140 dolárov denne. Ideálna kariéra pre všetkých, ktorí nechcú v práci nič robiť – ani sa rozprávať s kolegami.
  3. Profesor lega
    Čítate správne, univerzita v Cambridgi hľadá človeka do výskumného centra, ktorého úlohou bude skúmať hry zamerané na vzdelávanie, rozvoj a učenie.
  4. Kritik marihuany
    Táto pozícia je bežná  v niektorých štátoch USA, kde je užívanie marihuany legálne. V týchto štátoch si periodiká najímajú kritikov, ktorí píšu recenzie na jednotlivé „produkty“.
  5. Opatrovateľ pštrosov
    Predovšetkým v Južnej Afrike a v Austrálii si farmári s pštrosmi najímajú ľudí - babysitterov, ktorých úlohou je dohliadať na pštrosíčatá. Mláďatá pštrosa totiž často do seba navzájom kopú a ďobú, a to až kým svojho protivníka neusmrtia. Úlohou týchto opatrovateľov je teda zabrániť týmto smrteľným súbojom.
  6. Profesionálny objímač
    Pre ľudí, ktorí sa radi túlia, prípadne nemajú koho objímať, je tu záchrana v podobe ľudí, ktorí pracujú ako profesionálny objímači. V Japonsku existujú špeciálne kaviarne, kde si môžete zaplatiť človeka na túlenie. Títo zamestnanci zarábajú zhruba 40 dolárov za „sedenie“, často tiež dostávajú prepitné.
  7. Inžinier bezpečnosti kokosových orechov
    Tento inžinier nepotrebuje titul, iba dlhú drevenú palicu. Sú najímaní na to, aby sa prechádzali záhradami hotelov a dovolenkových rezortov a pozorne sledovali kokosové orechy na kokosovníkoch. Ak natrafia na orech, ktorý by sa mohol ľahko uvoľniť, zhodia ho, aby nezranil ubytovaných hostí.
  8. Módny stylista pre slony
    Ak by ste žili v Indii alebo na Srí Lanke, táto pozícia by vám vôbec nepripadala zvláštna. Títo odevný stylisti zabezpečujú prípravu kostýmov pre slony, ktoré sú súčasťou rozličných náboženských osláv.
  9. Testovač počítačových hier
    Firmy, ktoré vyvíjajú počítačové hry, si často najímajú testovačov, ktorých úlohou je zahrať si najnovšie hry pred tým, ako sa oficiálne sprístupnia verejnosti. Takto ju otestujú a firma získa dôležitú spätnú väzbu.
  10. Oficiálny posunovač ľudí do vagónov
    Táto pozícia je špecialitou v Japonsku. Dopravu metrom tu využíva veľmi veľa ľudí a dvere sa niekedy nedajú zatvoriť. Situácia však zachraňuje špeciálny zamestnanec, ktorý cestujúcich doslova vtlačí do vagóna a zabezpečí tak, aby súprava odišla. Táto práca je ideálna pre tých, ktorí by radi v zamestnaní využívali svoju silu a nemajú problém s násilným tlačením neznámych ľudí.

Viac o téme: Práca Povolanie Netradičné Pracovné Ponuky Čudné Povolania Zaujímavá
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: purewow; Text: es; Foto: purewow

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy