Toto je program, ktorý otvára dvere k novej kariére: Trúfnete si prihlásiť sa doň?

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Zmeny, ktorými za ostatné mesiace program najintenzívnejšieho osobného a profesionálneho vzdelávania na Slovensku, Teach for Slovakia prechádza, láka stále viac účastníkov. Novinky v podobe následného zamestnania v globálnych firmách, či finančná podpora vlastného start-upu motivujú aj nových kandidátov. Posledná šanca zapojiť sa do štvrtého ročníka programu trvá do 9. apríla.

Intenzívny dvojročný program osobnostného a profesionálneho rozvoja s inšpiratívnou komunitou a s každodennou šancou veci reálne meniť, to sú hlavné atribúty projektu Teach for Slovakia. Na Slovensku už štvrtý rok vyhľadáva aktívnych mladých ľudí, s dokončeným vysokoškolským vzdelaním už aj prvého stupňa, ktorí následne dva roky vyučujú na základných školách po celom Slovensku. Program však prechádza neustálym vývojom a niekoľko prekvapení má aj pre účastníkov nového ročníka.

Nové možnosti uplatnenia

Najdôležitejšie zmeny programu Teach for Slovakia sa týkajú predovšetkým možnosti uplatnenia účastníkov po absolvovaní dvojročného intenzívneho programu. V prípade záujmu môže účastník po absolvovaní získať napríklad aj priamu pracovnú ponuku od globálnej spoločnosti, poskytujúcej odborné služby v oblasti manažérskeho poradenstva, systémovej integrácie a outsourcingu, Accenture. „Ak niekto absolvuje tak náročný program, ako je Teach for Slovakia, tak sa okamžite môže uplatniť aj u nás,” hovorí o spolupráci Accenture a Teach for Slovakia senior manažérka spoločnosti, Alena Kanabová.

Okrem spoločnosti Accenture, začína Teach for Slovakia ponúkať aj príležitosť zúčastniť sa garantovanej exkluzívnej letnej stáže v technologickej spoločnosti ESET, a to už na konci prvého roka výučby. „Absolventi, respektíve účastníci Teach for Slovakia, už v ESETe stážovali, a to v Spojených štátoch i v našej slovenskej pobočke. Ich schopnosť riešiť kreatívne nové problémy a veci, ktoré sa v škole nenaučia, je napríklad dôležitejšia ako titul MBA, a preto pre ESET prirodzene zaujímavá,” hovorí o spolupráci s Teach for Slovakia Anton Zajac, spolumajiteľ jednej z najúspešnejších slovenských spoločností, ESET.

Mladí ľudia majú v tejto kombinácií možnosť spojiť líderské skúsenosti z terénu a vynikajúci školiaci a mentoringový program Teach for Slovakia s následným štartom kariéry v oblasti poradenských služieb v Accenture alebo informačných technológií v ESETe.

Novinkou v tomto ročníku je aj zaujímavá možnosť doplnku po absolvovaní dvojročného programu. Neziskový start-up s finančnou podporou od Teach for Slovakia má za cieľ podporiť získané schopnosti absolventov pri uskutočňovaní vlastných projektov. Pre absolventov programu je táto podpora k dispozícii raz, a to kedykoľvek počas ich  nadväzujúcej kariéry.

Po absolvovaní programu majú absolventi príležitosť sa naďalej stať súčasťou ambasádorského programu. Ten im umožňuje zapojiť sa do komunity, ktorá pokračuje v osobnom rozvoji účastníkov, ponúka ďalšie školenia, či individuálnu podporu a mnohí sa vďaka nemu uplatnia aj u partnerov Teach for Slovakia.

Posledný deadline štvrtého ročníka

Tohoročný nábor trvá v Teach for Slovakia od októbra 2016. Z viac ako tisíc dvesto registrovaných už program predbežne vybral už viac ako polovicu budúcich účastníkov. „Verím, že som mal počas môjho života neuveriteľné šťastie, a preto je mojou povinnosťou niečo z toho vrátiť. Navyše si splním sen o obutí si učiteľských topánok, a zároveň zažijem jednu z najväčsích výziev môjho života,“ vysvetľuje svoju motiváciu budúci účastník štvrtého ročníka TFS, Michal Rybár, ktorý sa do programu prihlásil ešte v roku 2016.

Záujemcovia sa majú stále do programu možnosť prihlásiť, a to do 9. apríla prostredníctvom registračného formulára Teach for Slovakia. Tím programu vyberie najlepších, ktorí budú následne pozvaní na osobné pohovory vo forme tzv. assessment centra. Teach for Slovakia plánuje do nového ročníka zapojiť po celom Slovensku spolu až 30 účastníkov. „Hľadáme predovšetkým kvalitných a zapálených ľudí, ktorých budú motivovať aj možnosti následnej spolupráce s TFS a našimi partnermi, keďže tie zaistia hodnotnú kontinuitu v kariére každého absolventa programu,“ vysvetľuje Leo Graham-Dullaert, ktorý stojí na čele  náborového tímu TFS.

Viac o téme: Program Slovakia Rozvoj Prihláška For Teach Osobnostný
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: PR článok, Teach for Slovakia

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy