Tajomstvo úspešného životopisu odhalené: Toto je to, čo personalisti od vášho CV očakávajú

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Natrafili ste na fantastickú pracovnú ponuku? Opis pozície vám prezrádza, že je to práca ideálna pre vás? Dajte personalistovi vedieť, že ste to vy, koho hľadá: najspoľahlivejšou cestou je perfektný životopis, ktorý bude odpoveďou na všetky jeho otázky. A personalisti prezradili, čo ich v CV najviac zaujíma a čo v ňom nevyhnutne potrebujú vidieť. Inšpirujte sa a upravte si svoj životopis podľa týchto odporúčaní.

 

 

  1. Personalisti hľadajú relevantný obsah
    Keď sa už personalisti dostanú k vášmu životopisu, prvá vec, ktorú urobia, je, že 6-10 sekúnd sledujú len uvedené schopnosti a zručnosti. Je to prvotný rýchly „sken“ vášho životopisu. Chcú sa ním uistiť, že spĺňate základné predpoklady a overujú si tak, či sa im oplatí venovať pozornosť aj zvyšku životopisu. Ak však vo vašom CV nenájdu tieto informácie ľahko a rýchlo, presunú sa k ďalšiemu. Aby ste sa vyhli tomu, že váš životopis neprejde testom rýchleho skenu, dbajte o to, aby boli tieto údaje rýchlo vyhľadateľné, jasne a stručne opísané a zhodovali sa s tými, ktoré sú uvedené v pracovnej ponuke. Používajte jednoduché písmo, text prehľadne zarovnajte a neprežeňte to s dĺžkou životopisu – ideálne sú dve strany.
  2. Sústreďujú sa na vašu súčasnú/poslednú pozíciu
    Vaša súčasná, prípadne posledná práca je najsilnejším ukazovateľom, čo všetko dokážete, logicky teda personalista strávi najviac času študovaním práve tejto časti vášho CV. Chce totiž vedieť tieto veci:
    - aká je vaša pozícia v rámci organizácie
    - právomoci a zodpovednosti na vašej pozícii
    - s kým v rámci svojej pozície prichádzate do kontaktu (klienti, dodávatelia, zákazníci, manažéri, odlišné oddelenia,...)
    - nástroje/softvér, aké k práci používate (prácu s akými programami ovládate)
    - výsledky vašej práce (úspešné kampane, výrobky, reporty, webové stránky,...)
    - úspešnosť dosiahnutia cieľov
    Buďte preto najmä pri opise vašej súčasnej, prípadne poslednej práce naozaj detailný. Miesto vám ušetrí stručnejší opis pri starších pozíciách.
  3. Personalisti hľadajú čísla
    Fakty a konkrétne čísla sú najlepším indikátorom vašej šikovnosti. Ak teda máte konkrétne čísla, s ktorými sa oplatí pochváliť, určite ich zahrňte do svojho životopisu. Či už je to napríklad ušetrenie výdavkov oddelenia o 15%, vyriešenie 90% požiadaviek zákazníkov do 24 hodín, prípadne nárast návštev webovej stránky o 14%, nebojte sa ich uviesť vo vašom CV.
  4. Nevystrašte ich
    Úlohou personalistov je nájsť toho správneho kandidáta, ktorý sa hodí do tímu a bude prínosom pre firmu. Dobre vybrať však nie je také jednoduché, ako sa môže zdať. Aj preto sú personalisti často pod tlakom. Nemožno sa potom čudovať, že sú obzvlášť opatrní a pozorní pri uchádzačoch, ktorí majú niekoľko dlhších období bez práce, v životopise ktorých nájdu niekoľko nezrovnalostí, prípadne ktorých CV nepôsobí profesionálne. Vašou úlohou je nenechať personalistov ani na chvíľku zaváhať – dbajte na to, aby váš životopis vyzeral dokonale a vyhnite sa najčastejším chybám, ktoré mnoho uchádzačov robí.
Viac o téme: Životopis
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: undercoverrecruiter.com; Text: es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy