Oblek zadarmo pre toho, kto si hľadá prácu: Odevná firma takto pomáha ľuďom v nešťastí

Zdroj: Suited for Good, Youtube

Šaty robia človeka – týmto príslovím sa inšpirovala istá americká firma, ktorá šije obleky na mieru. Rozhodla sa však posunúť ho ešte ďalej: majitelia tejto spoločnosti si povedali, že sa postarajú o to, aby vďaka ich oblekom človek dokázal čokoľvek, po čom túži - napríklad aj nájsť si prácu. Pozrite sa, aký nápad dostali a čo sa im podarilo zrealizovať.

Od januára tohto roku sa rodina, ktorá vlastní odevnú firmu Stringham, rozhodla za každý predaný oblek darovať jeden tomu človeku, ktorý je momentálne bez práce, no túži si nájsť nový džob. Spoločnosť, ktorá šije obleky už 112 rokov, vytvorila špeciálny program, ktorý nazvali Oblečení pre dobro. Tento program je určený pre všetkých ľudí, ktorí sa ocitli v nepriaznivej životnej situácii a chcú si nájsť prácu, prípadne lepšie zamestnanie. Odevná spoločnosť pomáha vybraným kandidátom naozaj netradične: každému z nich dá zadarmo oblek na pohovor, no okrem toho ich pripraví na samotný pohovor aj odporúčaniami a radami, ako na ňom uspieť.

Jednému z tých, ktorým spoločnosť pomohla svojím špeciálnym programom, bol napríklad aj 37-ročný Craig Carter, otec dvoch malých chlapcov. Jeho známy mu povedal o tomto netradičnom programe a on sa doň rozhodol prihlásiť. Craig totiž pred rokom stratil prácu a dva týždne pred Vianocami aj podnájom, v ktorom býval. „Keď sa dostanete na úplné dno, je ťažké sa z neho odraziť,“ hovorí. So svojimi deťmi dokonca žil istý čas v aute, ich situácia sa však začala zlepšovať. „Oblek pre mňa symbolizuje nádej a pripomína mi to, kým som bol v minulosti,“ prezrádza. „Účasť v tomto programe mi veľmi pomohla. Potreboval som sa nakopnúť a toto bolo ono. Som pripravený pracovať a zmeniť svoj život k lepšiemu,“ vyznáva sa Craig.  

A prečo sa vlastne odevná firma rozhodla takto pomáhať ľuďom? „Daj človeku rybu a zasýtiš ho na jeden deň. Nauč ho, ako rybu uloviť a zasýtiš ho na celý život,“ prezrádzajú motív, ktorý ju inšpiroval k vytvoreniu spomínaného programu. „Nechceli sme však urobiť len to, že nájdeme ľudí bez domovov a oblečieme ich do obleku. To nič nezmení. Chceme pomáhať rôznym ľuďom - ktorí nemajú šťastie, stratili prácu, ochoreli alebo z nejakého dôvodu nie sú schopní platiť účty. Chceme im dať druhú šancu na život,“ vysvetľuje Brandon Stringham, jeden z vlastníkov odevnej spoločnosti.


Prečítajte si tiež: „My sa vám ozveme,“ sľúbil personalista, no zatiaľ nevolá? Toto by ste mali urobiť​


Spomínaná odevná firma však nedaruje vybraným ľuďom len oblek – dostanú tiež kravatu, košeľu, opasok, ponožky a topánky. Všetko je dokonale  zladené a prispôsobené človeku, ktorého obliekajú. „Keď sa potom pozrú na seba do zrkadla a vidia tam nového človeka,  dodá im to sebavedomie a zrazu cítia, že dokážu čokoľvek, čo si zaumienia,“ hovorí Stringham.

Spoločnosť sa tiež môže pochváliť aj úspešnými kandidátmi. Jeden z tých, ktorému v rámci programu Oblečení pre dobro pomáhali, sa po – rozposlaní 108 životopisov zúčastnil pohovoru a na druhý deň dostal telefonát so správou, že prácu získal. Nemalý podiel na jeho úspechu mala určite aj pomoc spoločnosti Stringham.

Touto pomocou to však zo strany firmy nekončí. S ľuďmi, ktorým poskytli pomoc, zostávajú v kontakte a sledujú, ako sa im ďalej darí. Pozrite si premenu jedného z ľudí, ktorému pomohli. Spoznáte muža, ktorý je na začiatku videa?

Viac o téme: Na Pohovor Oblek Obleky Ako Obliecť Pohovory Pohovore Pripraviť
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Today; Text: es; Foto: YouTube, Suited for Good

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy