Ak si prácu nechcete nájsť, robte toto: 7 príkladov, ako hľadanie zamestnania nevyzerá

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: photl.com

Rád a odporúčaní, ako si nájsť prácu, je veľa. Viete však, aké sú zaručené spôsoby, „vďaka“ ktorým si prácu určite nenájdete? Spísali sme pre vás sedem vecí, ktoré ak budete robiť, s novou prácou sa môžete rozlúčiť. Poučte sa a vyhnite sa týmto chybám, ktoré vás len zbytočne vzďaľujú od vášho cieľa – novej práce.

 

 

 

 

  1. Písať e-maily do Kariera.sk s otázkami, či nevieme o voľnej práci
    My v Kariera.sk vieme len toľko, koľko vy. Spoločnosti, ktoré si u nás objednajú možnosť inzerovania pracovných ponúk, zverejňujú ponuky samy. Ak teda hľadáte prácu, stačí si otvoriť www.kariera.sk, zadať mesto, v ktorom si hľadáte prácu, požadovanú pozíciu a vybrať si z ponuky vyselektovaných inzerátov. Nie, nemáme skryté žiadne iné ponuky a ani nefungujeme tak, že nám napíšete, akú prácu by ste chceli a my budeme hľadať za vás – takto hľadanie práce nevyzerá.
  2. Volať do Kariera.sk, či nevieme o zaujímavej pracovnej ponuke
    Nie,  nie je v tom rozdiel - aj v tomto prípade platí text pri bode číslo jeden.
  3. Poslať nám do Kariera.sk svoj životopis
    Občas sa nám stane, že si v e-mailovej schránke nájdeme životopisy uchádzačov. To však vaše šance nájsť si prácu nezvýši. Niektorí dokonca ani nezašlú svoje CV vo formáte dokumentu či PDF, sú aj takí, ktorí nám celý svoj pracovný život a skúsenosti napísali priamo do tela e-mailu. Ak chcete mať perfektný profesijný životopis, no neviete, ako na to, tu si ho môžete ľahko a rýchlo vytvoriť. Ak si vytvoríte konto na Kariera.sk, váš životopis tu budete mať uložený a prístup doň získajú aj zamestnávatelia, ktorí vás môžu osloviť v prípade voľnej pracovnej ponuky.
  4. Očakávať príliš veľa
    Ak ste absolvent a chýbajú vám skúsenosti, nečakajte, že hneď dostanete vysoký post s fantastickým platom. Začnite tak, že chcete najprv zbierať skúsenosti. Ani vy by ste nezverili niekomu svoj projekt, ak by ste vedeli, že je úplný nováčik a nemá v konkrétnom odvetví potrebnú prax.
  5. Sedieť doma a sťažovať sa, že vás nikto nechce zamestnať
    Pokiaľ nemáte rodinu, záväzky alebo jednoducho nie ste nijako viazaní k miestu, kde aktuálne žijete, nezostávajte tam, pokiaľ sa už dlhšie neviete zamestnať. Možno sa stačí presunúť len o pár kilometrov ďalej. Áno, budete musieť cestovať, možno budete fungovať tak, že domov prídete iba na víkendy, ale pozor – takto funguje veľmi veľa Slovákov. Nevyhovárajte sa, že vláda by sa mala postarať o to, aby nevznikali hladové doliny. Áno, mala. Situácia je však taká, aká je a treba sa jej prispôsobiť.
  6. Neposunúť sa
    Neviete si nájsť prácu v odvetví, ktoré ste vyštudovali? Nečakajte na zázrak, rozšírte možnosti svojho uplatnenia, vyskúšajte inú oblasť. Spravte si kurz, absolvujte školenia – možností je skutočne veľa a je len na vás, ako ich využijete.
  7. Nemyslieť pozitívne
    Čím dlhšie ste bez práce, čím viac neúspešných pohovorov absolvujete, tým viac sa začnete cítiť smutne a beznádejne. Nedovoľte však, aby vás tieto pocity ovládli. Snažte sa za každú cenu myslieť pozitívne a neprestávajte veriť, že si prácu nájdete. 
Viac o téme: Postup Práca Kariéra Zamestnanie Nová Hľadanie Nájsť Hľadať Profesia Ako Džob Si Job Prácu Kariérny Novú Postúpiť Profesiu
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy