5 trikov, ako si nájsť prácu v roku 2017: Nové zamestnanie máte na dosah

S príchodom nového roka si dáva veľa ľudí rôzne predsavzatia či záväzky. Jedným z nich býva - a často sa objavuje na prvom mieste - nájdenie novej práce. Netýka sa to pritom len tých, ktorí sú momentálne bez práce, ale aj tých, ktorí síce zamestnanie majú, ale nie sú v ňom spokojní. Chcete vedieť, ako uspieť v novom roku pri hľadaní práce? Máme pre vás 5 šikovných trikov, vďaka ktorým sa môže váš záväzok - získanie novej práce, ľahko naplniť. Pozrite sa, čo pre to musíte urobiť.

 

 

  1. Nebuďte snob pri hľadaní práce
    Mnoho ľudí na vysokej pozícii si ešte pred tým, než sa tam dostali, prešli rôznymi pozíciami. Začali aj na nižších a postupne ukázali svoj talent, schopnosti a vypracovali sa. Ak si aj vy hľadáte prácu, nemajte hneď prehnané očakávania, že sa chcete stať vedúcim či manažérom. Nikdy neviete, kam vás môže aj nižšia pozícia zaviesť, aké kariérne príležitosti vám môže ponúknuť.
  2. Buďte proaktívny a inciatívny
    Príležitostí je veľa, jediné, čo musíte urobiť, je chytiť sa ich. Ako?
    - Využívajte pracovné portály ako Kariera.sk.
    - Sledujte weby a sociálne médiá spoločností, často na nich zverejňujú voľné pracovné miesta.
    - Ak je spoločnosť, pre ktorú by ste radi pracovali, ozvite sa im, predstavte sa a prezraďte im, čo im viete ponúknuť.
    Každá aktivita sa cení a raz sa vám určite vyplatí.
  3. Predajte sa
    Predávate sa už svojím životopisom. Je vašou vizitkou, niečím, čo má presvedčiť zamestnávateľa, že práve vás by si mal vybrať do svojho tímu.
    - Dbajte na to, aby bol napísaný správne, bez chýb - viackrát si po sebe prečítajte a dajte ešte niekomu na finálnu kontrolu.
    - Buďte zaujímavý. Nikto nechce čítať formálny, strohý a nudný životopis. Spravte ho viac osobnejší - pridajte vaše záujmy, záľuby (relevantné k pozícii, na ktorú sa hlásite), spomeňte, či sa venujete dobrovoľníctvu či charite alebo čokoľvek, čím môžete oslniť.
    - Pamätajte si, že váš životopis by nemal byť dlhší ako 2 strany.
    - Vždy si zoberte životopis na pohovor. Bude pre vás ťahákom, ktorý vám pomôže, ak vám niektoré údaje z nervozity vypadnú z hlavy.
  4. Cvičenie z vás robí majstra
    Pohovory sú činnosťou ako akákoľvek iná v živote - a čím častejšie ju opakujete, tým lepším sa v nej stávate. Vždy sa však zíde niekoľko dobrých rád. Jednou z nich je napríklad dobre sa pred  pohovorom naladiť - požiadajte niekoho, aby s vami viedol príjemný rozhovor, prípadne vám pomohol k pozitívnemu nastaveniu sa.
    - Príďte na pohovor vždy včas.
    - Ukážte záujem, usmievajte sa a pri podaní ruky ju jemne stlačte.

    - Oblečte sa vhodne na pozíciu, na ktorú sa hlásite.
    - Vždy majte pripravené otázky, ktoré položte personalistovi na konci pohovoru.
    - Ukážte, že ste zapálený a plný entuziazmu - práve takých zamestnancov si totiž zamestnávatelia predstavujú.
  5. Vytrvalosť sa vypláca
    Rátajte s tým, že veľakrát budete odmietnutý, pohovory nevyjdú a niekedy vás na pohovory ani nepozvú. To je však normálne. Dôležité ale je nenechať sa neúspechom odradiť, myslieť pozitívne a skúšať šťastie ďalej. Nepoľavujte a hľadajte si prácu vytrvalo aj naďalej - uvidíte, že čoskoro sa vaše úsilie vyplatí.
Viac o téme: Tipy Práca Zamestnanie Nová Nájsť Hľadať Ako Hľadám Prácu
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: totaljobs.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com
 
Staršie správy
Staršie správy