10 chýb, pre ktoré si ľudia nenájdu prácu: Nerobte to, čo oni, vyvarujte sa im

Prišli ste nedávno o prácu? Alebo ste už dlhšie nezamestnaný? Ak si hľadáte nové zamestnanie, dajte si pozor, aby ste neopakovali najčastejšie chyby, ktoré robia takmer všetci tí, ktorí si chcú nájsť zamestnanie. Toto je 10 najväčších chýb, ktorým by ste sa mali vyhnúť, ak si chcete prácu nájsť rýchlejšie.

 

 

 

 

  1. Nečítajú si pracovný inzerát poriadne
    Často reagujú na pozície úplne mimo ich zamerania, preto sú automaticky vyradení zo zoznamu potenciálnych uchádzačov. Potom sa veľakrát čudujú, prečo ich žiadna firma nekontaktuje.
  2. Používajú zastaranú e-mailovú adresu
    Chybu robia často aj v tom, že zasielajú personalistom zastaraný životopis. Nielen čo sa týka údajov, ale aj jeho vzhľadu. Dajte si na to pozor - s dizajnovým životopisom vám vieme pomôcť tu, vy dbajte na to, aby ste údaje v CV mali správne a aktuálne.
  3. Zadajú e-mailovú adresu alebo telefónne číslo s preklepom
    Neskontrolujú si, aký mail či telefónne číslo uviedli, či v ňom náhodou nespravili preklep. Pozrite sa do svojho CV – máte v ňom tieto údaje uvedené správne?
  4. Posielajú svoj životopis na každú pracovnú ponuku
    Ak im aj personalista zavolá, často nemajú ani len poňatia o tom, z ktorej firmy volajú a o akej pozícii sa chcú rozprávať. Chyba! Reaguje radšej na menej inzerátov, ale majte prehľad, ak vám zavolajú a budú sa chcieť s vami porozprávať.
  5. Spoliehajú sa iba na ponuky cez úrad práce
    Mnoho firiem inzeruje svoje ponuky na pracovných portáloch, na vlastných webových stránkach či sociálnych sieťach. Nezabudnite ich sledovať.
  6. Spoliehajú sa iba na ponuky od svojich známych
    Áno, aj to je spôsob, ako si nájsť prácu, ale spoliehať sa iba na tento spôsob nestač. Pridajte k tomuto spôsobu aj činnosti vymenované v predchádzajúcom bode.
  7. Myslia si, že na pohovor sa netreba pripravovať
    Veľká chyba, ktorá ich často stojí potenciálny džob. Zisťujte si čo najviac o danej firme, pripravujte si odpovede na najčastejšie odpovede, cvičte si, ako sa personalistovi predáte.
  8. Na pohovore sa správajú zúfalo
    Súhlasia so všetkými podmienkami zamestnávateľa, znižujú zo svojich nárokov – len aby získali prácu. Vy túto chybu neurobte. Ukážte pred zamestnávateľom, že poznáte svoju hodnotu a viete, čo chcete.
  9. Ohovárajú svojho bývalého zamestnávateľa
    Nech bol váš bývalý zamestnávateľ akýkoľvek, všetky sťažnosti a ponosy naňho si nechajte iba pre seba. Nepomýľte sa – ak sa personalista pýta na predchádzajúce zamestnanie, chce tým zistiť aj to, aký lojálny ste.
  10. Vzdajú to s hľadaním práce príliš skoro
    Hľadanie práce je náročný proces a len zriedkakedy sa podarí nájsť si ju v krátkom čase. Nezúfajte, ak sa vám už dlhšie nedarí, poddávajte sa depresii – pripravte sa na to, že to môže trvať dlhšie a za každých okolností zostaňte pozitívne naladený.
Viac o téme: Práca Pohovor Životopis Chyby Hľadať Hľadám Prácu Životopise Pohovore Nerobiť Aké Motivačnom Liste
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Forbes; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy