8 dôvodov, prečo je lepšie chodiť do práce než do školy

Rozmýšľate niekedy nad bezstarostnými školskými časmi? Že by ste si to teraz ako pracujúci človek radšej vymenili? Ste si tým istý? Chodiť do školy či do práce je totiž poriadny rozdiel a zamestnanie má v tomto „súboji“ jednoznačne oveľa viac plusov. Neveríte? Prečítajte si, prečo je oveľa lepšie chodiť do práce než do školy.

 

 

 

 

  1. Prezuvky
    Zabudnite na trápne prezúvanie sa a vrecko s papučami. V práci môžete chodiť vo svojich obľúbených topánkach či teniskách celý deň.
  2. Dochádzka
    Keď je vám zle alebo si potrebujete vziať dovolenku, nikto vám nemusí písať ospravedlnenku. Ide v podstate len o to, či vám v práci uveria, že sa necítite dobre preto, že ste zjedli niečo pokazené.
  3. Záchod
    Keď potrebujete ísť, jednoducho sa zdvihnete a idete. Žiadne hlásenie sa a udeľovanie súhlasu. Navyše, môžete si tam vysedávať koľko len chcete.
  4. Skúšanie
    Aj pracovný pohovor je oproti skúšaniu pred tabuľou prechádzka ružovým sadom. Takže, milí študenti, ak sa budete chystať do prvého zamestnania, uvedomte si, že v porovnaní so skúškami je zvládnutie pohovoru oveľa jednoduchšie. Ak by ste ale chceli vedieť, čo napríklad personalistom najviac prekáža, keď na pohovoroch uchádzači robia, kliknite tu.
  5. Úlohy
    Zvonením poslednej hodiny sa škola nekončila. Po príchode domov vás čakali školské úlohy: avšak nielen vyrátať príklady, narysovať trojuholník či napísať sloh, niekedy vám zabralo hodiny a hodiny, kým ste sa naučili látku z učebnice dejepisu. Porovnajte si to s prácou: máte zlý deň a nevládzete? Odídete skôr ako zvyčajne a zvyšný čas môžete venovať tomu, čo vás baví.
  6.  Peniaze
    Ako školák ste závislý len od peniazov vašich rodičov. V práci strávite zhruba rovnako času ako v lavici, avšak s tým rozdielom, že každý mesiac dostanete výplatu. A tá je o dosť vyššia ako vreckové od rodičov.
  7. Známky
    Pamätáte si, aký to bol hrozný a ťaživý pocit, keď ste zo školy niesli päťku? V práci sa vám niečo takéto nestane. To najhoršie, čo sa vám môže v práci stať, je výpoveď – ale aby ste ju dostali,  museli by ste vyviesť poriadny prešľap.
  8. Nová práca
    Zmeniť školu je predsa len o niečo ťažšie, ako zmeniť prácu. Zo zamestnania môžete odísť aj sám – ak sa vám tam nebude páčiť, jednoducho dáte výpoveď. A to je poriadna výhoda.
Viac o téme: Školy Práca Škola Študent Zamestnanie Študenti Školák Zamestnaní Práci
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: cilichili; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy