Študentov IT lákajú úspešné slovenské firmy: V týchto chcú pracovať najviac!

Ktoré slovenské IT firmy sú pre mladých ľudí najatraktívnejšie? Prvenstvo v prieskume občianskeho združenia Nexteria obhájila úspešná slovenská softvérová firma ESET. Za ním sa umiestnil Sygic, opäť domáca firma vyvíjajúca GPS navigačnú aplikáciu. Trojicu najžiadanejších zamestnávateľov uzatvorila Tatra banka.

Do prieskumu sa zapojilo 347 študentov z fakúlt Slovenskej Technickej Univerzity (FIIT, FEI) a Fakulty matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského.  

Výsledky - či už z minulých rokov alebo z aktuálneho prieskumu, dokazujú, že v rebríčkoch najžiadanejších zamestnávateľov mladých lákajú domáce inovatívne firmy. „Víťazný ESET vnímajú ako globálnu špičku, ktorá vyrástla na Slovensku a to študentov veľmi oslovuje,“ hovorí Radoslav Tausinger z organizácie Nexteria. „Na druhom Sygicu si považujú podobné veci – taktiež inovácie a medzinárodné úspechy, ale aj mladý kolektív,” dodáva.

Slovenské firmy sú v kurze

V zozname TOP IT zamestnávateľov sa objavili aj ďalšie slovenské firmy. Sli.do, technologický startup zaoberajúci sa komunikáciou medzi prednášajúcim a publikom na rôznych konferenciách a eventoch, sa stal nováčikom v tohoročnom rebríčku a obsadil štvrté miesto. Študenti tiež uviedli, že svoj čas, energiu i schopnosti by radi venovali slovenskej webhostingovej spoločnosti WebSupport, ale napríklad aj úspešnému internetovému kníhkupectvu Martinus. „Úspech slovenských firiem v rebríčku nie je náhodný. Všetky tieto spoločnosti rýchlo rastú a potrebujú naberať nových zamestnancov a často ponúkajú veľmi atraktívnu pracovnú náplň. Zároveň väčšina z nich ťaží aj z popularity startupov medzi študentmi,“ vysvetľuje Tausinger.

Pozrite si celý rebríček TOP zamestnávateľov z oblasti IT

Študentov IT lákajú úspešné Galéria fotiek (2)

Ktré firmy z rebríčka hľadajú nových zamestnancov?

Že by ste sa aj vy radi stali súčasťou tímu niektorej z firiem v rebríčka? Americká telekomunikačná spoločnosť AT&T, ktorá sa umiestnila na desiatom mieste, aktuálne do svojich radov hľadá manažéra, ale aj administratívnych pracovníkov. Všetky ponuky práce tejto firmy nájdete tu. Ďalšie voľné miesta, konkrétne až 23 pozícií, momentálne obsadzuje aj známy slovenský multimediálny operátor Slovak Telekom - pozrite sa, či nehľadajú práve vás!

Viac o téme: Práca Zamestnanie Študenti Firmy Pracovať IT Študentov Nexteria
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: PR článok, Zdroj: Nexteria
Staršie správy
Staršie správy