Záľuba, ktorá predurčuje k úspechu: Nie je TOTO náhodou aj váš koníček?

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Ste aj vy vášnivým cestovateľom? Počas celého roka si vymýšľate a plánujete cesty po celom svete? Práve záľuba v spoznávaní nových krajín z vás robí človeka, ktorý sa v živote nestratí a nevyhne úspechu. Čím získavate výhodu oproti iným ľuďom? Pozrite sa na týchto 8 dôvodov, prečo majú ľudia so záľubou v cestovaní väčšie šance na úspech!

 

 

 

 

  1. Neboja sa vyjsť zo svojej komfortnej zóny
    Ľudia, ktorí často cestujú, sa bežne dostávajú do rôznorodých a neočakávaných situácií. Musia reagovať hneď, čo najrýchlejšie nájsť riešenie. Tým, že čelia novým zážitkom, získavajú cenné skúsenosti - napríklad v strategickom myslení. Nie je nič výnimočné, ak sú títo ľudia vo vedúcich pozíciách.
  2. Vítajú a užívajú si zmenu
    Cestovatelia majú radi zmenu, čerstvý vietor, vybočenie zo stereotypu. Výlety do cudzích krajín ich učia zvykať si na neustále novinky okolo seba, čo vplýva na to, že sa vedia lepšie sústrediť. Vďaka tomu tiež čerpajú množstvo nových nápadov a posilňujú svoje kreatívne myslenie.
  3. Vedia rozpoznať zaujímavé príležitosti
    Ľudia, ktorí veľa a často cestujú, majú na svojom konte množstvo skúseností a poznatkov o svete. Veľa sa naučili už len tým, že sa vystavili novým situáciám. Práve táto schopnosť im umožňuje ľahšie rozpoznať príležitosti. Inovácie a zaujímavosti, ktoré vidia inde, si neváhajú prispôsobiť a využiť vo svoj prospech.
  4. Vedia, ako si vyjednať to, čo chcú
    Títo ľudia sa musia na svojich cestách naučiť vyjednávať, aby ich iní nevyužili. Dobré vyjednávacie schopnosti potom využijú aj vo svojom kariérnom živote – vedia ovplyvniť ostatných a zároveň sú schopní úspešne jednať napríklad s biznis partnermi.
  5. Sú sebavedomejší
    Vášniví cestovatelia sa už naučili, že sa musia spoľahnúť iba sami na seba, čo im dodáva viac sebadôvery pri dosahovaní toho, čo chcú získať.
  6. Vedia lepšie pochopiť rozdiely medzi ľuďmi a akceptovať ich
    Veľmi často stretávajú nových ľudí. Vedia preto klásť správne otázky, aby ich lepšie spoznali, aby mohli nahliadnuť do ich kultúry. Sú otvorení inakosti. Cestovatelia vedia väčšinou ľahšie nadväzovať priateľstvá a sú veľmi obľúbení.
  7. Uvedomujú si dôležitosť načúvania
    Pri spoznávaní nových krajín a ľudí je dôležité načúvanie. Nie počúvanie, načúvanie. Ak totiž chcete niekoho naozaj spoznať a pochopiť, musíte mu načúvať. Veľa ľudí túto schopnosť nemá, avšak častí cestovatelia sa ňou môžu pýšiť.
  8. Viac sa usmievajú a sú šťastnejší
    Vedeli ste, že cestovanie nás robí šťastnejšími? Ľudia, ktorí často cestujú, sa viac usmievajú. Je to spôsobené aj tým, že si užívajú nové zážitky, spoznávajú nových ľudí, objavujú nové miesta a vychutnávajú si neznáme jedlá.

    Je aj vašou záľubou cestovanie?
Viac o téme: Úspech Záľuba Koníček Úspešný Úspeechu
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: lifehack; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy