Toto sú povolania, v ktorých sú ľudia najšťastnejší: Patrí sem aj to vaše?

Zmysluplnosť práce je jeden z významných faktorov, ktoré by ste mali zvážiť, ak sa rozhodujete o svojej kariére. Samozrejme, platové podmienky, uplatniteľnosť či možnosť kariérneho rozvoja sú rovnako dôležité, niektorí však podceňujú to, aké pocity im ich práca bude prinášať. Chcete robiť prácu, ktorá vás bude baviť? Ktorá vás bude tešiť a napĺňať? Ktorá môže priniesť osoh aj iným? Práve to z nás totiž robí šťastných zamestnancov. Viete, ktoré povolania majú najspokojnejších a najšťastnejších pracovníkov? Toto sú ony.

 

  1. Umelec
    Z pohľadu platu by mnohí umelci sami seba len ťažko zaradili medzi šťastných „zamestnancov“, na druhej strane im mnohí môžu závidieť flexibilnú pracovnú dobu, možnosť byť sám sebe pánom a šancu robiť to, čo je ich najväčšou vášňou: tancovať, spievať, či maľovať... A práve to ich robí šťastnými a spokojnými v ich práci.
  2. Hasič
    Hoci ide o extrémne náročné, stresujúce a veľmi nebezpečné povolanie, ľudia, ktorí ho vykonávajú, pociťujú vysokú úroveň spokojnosti a zadosťučinenia. Tieto pocity sú spôsobené práve náplňou práce hasiča: zachraňovaním ľudských životov, ochranou a starostlivosťou o iných.  
  3. Psychológ
    Aj povolanie psychológa sa radí medzi tie, v ktorom sú ľudia najšťastnejší. Jedným z vysvetlení, prečo patria do tohto rebríčka, môže byť to, že vedia, ako byť šťastní, ako správne fungovať v živote, práci, vo vzťahoch – jednoducho poznajú správne odpovede a riešenia na mnohé otázky, s ktorými si bežní ľudia nevedia dať rady.
  4. Fyzioterapeut 
    Náplňou práce fyzioterapeuta je pomáhať ľuďom – ponúka pomoc pri odstraňovaní bolestí rozličného pôvodu. A práve uzdravovanie a pomoc pri zdravotných problémoch prináša ľuďom vykonávajúcim toto povolanie pocity radosti, spokojnosti a zmysluplnej práce. Aj preto sa toto zamestnanie nachádza v rebríčku najšťastnejších.
  5. Učiteľ v špeciálnej škole
    Medzi žiakov týchto učiteľov patria deti, ale aj dospelí s rôznymi formami zdravotného postihnutia. Táto práca rozhodne nepatrí medzi tie ľahké, učitelia s touto špecializáciou totiž dennodenne čelia rozličným výzvam, musia napĺňať potreby svojich žiakov, taktiež musia disponovať schopnosťou sústrediť sa na viacero vecí súčasne. Aj napriek tomu sú však ľudia vykonávajúci toto povolanie jedni z najšťastnejších zamestnancov. Dôvodom je blízkosť, až dôvernosť vzťahov so svojimi žiakmi a tiež aj ich úprimné prejavenie pocitov a vďačnosti.

Na Kariéra.sk si môžete vybrať zo stoviek voľných pracovných miest, stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Taktiež sa môžete pridať do Facebook skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka ktorej pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách. Môžete si tiež vytvoriť Agenta na portáli Kariéra.sk. Vďaka službe Agent dostanete na váš email nové ponuky práce podľa vašich kritérií. Nemusíte tak prezerať denne stovky ponúk, Agent ich prezrie za vás.

 

Viac o téme: Práca Spokojnosť
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Getty, RED
 
Staršie správy
Staršie správy