10 tipov ako správne vyjednávať o zvýšení platu

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: Getty Images

Hovoriť o peniazoch je pre mnohých ľudí ťažké. Mnoho zamestnancov nikdy nepožiadajú o zvýšenie platu – a ďalší len vtedy, keď odviedli skvelú prácu alebo urobili niečo vynikajúce. K téme môžete pristupovať aj uvoľnene – ak dodržíte niekoľko dôležitých pravidiel a dobre sa pripravíte na pohovor. Máme desať najdôležitejších tipov – a perfektnú šablónu pre vaše vyjednávanie o plate.

Desať najlepších tipov pre váš pohovor o plate

1. Zostaňte uvoľnení, aj keď ste nervózni

Nervozita sama o sebe nie je problém – je to len znak toho, že téma je dôležitá a blízka vášmu srdcu. Nejde o to zbaviť sa nervozity, ale pochopiť ju ako energiu navyše, ktorú môžete investovať do vyjednávania o plate. Presne sledujte, čo sa stane, keď ste nervózni: začnú sa vám triasť ruky, hovoríte obzvlášť rýchlo alebo sa začnete potiť? Na tieto príznaky reagujte veľmi vedome: hovorte pomaly, stojte na mieste, zhlboka sa nadýchnite.

2. Oddeľte faktickú od vzťahovej roviny

Mnoho ľudí sa neodváži pýtať viac peňazí, pretože sa boja, že ich šéf už nebude mať rád. Vždy majte na pamäti, že váš šéf pre vás zastupuje záujmy spoločnosti – a teda v rozhovore nesedí ako váš priateľ (alebo nepriateľ), ale ako zástupca spoločnosti, pre ktorú pracujete. Týmto spôsobom môžete zvládnuť aj odmietnutie lepšie.

3. Nehovorte o zvýšení platu

Použite radšej slovo „úprava platu“: Chcete prispôsobiť svoj plat vášmu výkonu v spoločnosti a/alebo štandardným platom na trhu. To tiež odstraňuje tlak na rokovaní na neustále zdôvodňovanie požadovaného platu.

4. Určite svoju trhovú hodnotu

Pozrite sa, koľko zarábajú ľudia na podobných pozíciách a pracovných skúsenostiach ako vy. Aktuálne platové štúdie poskytujú dôležitú prvú príležitosť na orientáciu, rovnako ako rozhovor s odborníkom na mzdy.

5. Stanovte si cieľovú mzdu

Hneď ako viete, aká bude vaša cieľová mzda o x rokov, môžete strategicky štruktúrovať vyjednávanie o viac peňazí: Spoločne s manažérom si môžete navrhnúť cestovnú mapu s individuálnym zvyšovaním platu, výsledkom čoho bude váš cieľový plat. Ak cieľová mzda nie je za žiadnych okolností možná, stále si môžete položiť otázku, či ste pre firmu ten pravý – alebo či by zmena nepriniesla viac peňazí.

6. Vaša tajná zbraň pri vyjednávaní

„Za akých okolností by ste mi zaplatili XY eur?“ je najlepšia formulácia pri vyjednávaní o plate. Tým sa šéf dostane do myšlienkového procesu a môžete spoločne rozvíjať stratégie, ktoré sú prospešné pre obe strany.

7. Na výbuchy hnevu reagujte pokojne

Ak váš šéf reaguje na vaše platové očakávania veľmi emotívne, zachovajte pokoj a zopakujte slová toho druhého. Ak napríklad dostanete reakciu typu „Už ťa to u nás nebaví?“, odpovedzte pokojne a opatrne: „Nie že by sa mi tu nepáčilo, ide o moje platové očakávania.“ Dôležité je, nie aby ste sa zapojili do emocionality, ale aby ste sa držali faktov.

8. Zvoľte správnu taktiku

Taktika mierneho vyjednávania dbá na dobrý vzťah, má však tú nevýhodu, že pravdepodobne nedostanete to, čo chcete. Na druhej strane, ak použijete tvrdú taktiku, dostanete, čo chcete – ale váš vzťah so šéfom by mohol byť zničený. Odporúčame byť tvrdý na fakty, ale mierny na vzťah. Jasne formulujte, čo chcete, no správajte sa milo a priateľsky.

9. Poďakujte sa - aj za nie

Každý šéf má právo povedať nie vašim požiadavkám. Môžete tiež poďakovať – a slušne poukázať na to, že vám to nestačí. Aj keď vás šéf uráža, zachovajte pokoj a vyjadrite svoju nespokojnosť priateľskými slovami.

10. Niekedy to jednoducho nejde

Sú situácie, keď nemôžete vyhrať. Niekedy jednoducho nie je na to rozpočet a nemôžete podojiť býka. Stále však môžete povedať, že máte pocit, že ste výrazne podhodnotení – a že nie ste spokojní s priebehom vyjednávania. Milé slová neprinesú ovocie okamžite, ale často majú trvalý účinok – a preto sú zmysluplnejšie ako hlasné výbuchy hnevu, ktoré za sebou zanechajú spálenú zem.

Takto začínate pri vyjednávaní o plate

Pozrite sa na rozhovor o svojom plate ako na javisku: Ak sa dobre pripravíte a nacvičíte si začatie rozhovoru, okamžite vytvoríte pozitívnu atmosféru a budete mať pripravené tie správne slová, aj keď ste extrémne nervózni.

Predstavte si, že ste hlásateľ: aj oni si zapisujú svoje repliky a cvičia ich tak, aby vo svetle reflektorov zneli čo najprirodzenejšie. Dôležité je nájsť slová, ktoré vám vyhovujú – a ktorými dokážete začať rozhovor čo najprirodzenejšie a najautentickejšie.

S týmito vetami začnete vyjednávanie o mzde:

"Ďakujem, že si si na mňa našiel čas."

„Cítim sa tu v spoločnosti veľmi dobre. Mám rád svoju prácu a mám rád kolektív.“

"Je tu jedna téma, ktorú by som rád otvoril - a to je môj plat."

„V posledných dvoch rokoch som prevzal väčšiu zodpovednosť a úspešne dokončil projekty X a Y. Mám pocit, že v mojom plate nastala určitá nerovnováha.“

"Preto vás žiadam o 10-percentnú úpravu platu."

Viac o téme: Vyjednávanie Zvýšenie platu Šéf Rokovanie
  • Autor: © Zoznam/rd

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy