Podávate v práci slabé výkony? Toto môže byť dôvodom

Ostatní v práci nevedia, kam skôr skočiť a vy sa nudíte, prípadne nevládzete ani len prstom pohnúť. Aj sa snažíte pripraviť niečo originálne a bombastické, no neprichádza to. Pracovné ochabenie môže byť len dočasným pocitom, no taktiež aj niečím trvalejším, čo nezmizne len tak samé od seba. Možno ste už v jednej a tej istej práce príliš dlho, alebo vám chýba nový impulz, podpora či nové výzvy. Pozrite sa, čo môžete urobiť, ak chcete, aby vám to v práci opäť pálilo a podávali ste skvelé výkony.

  1. Nedostatok spánku
    Nedostatok energie často spôsobuje, že vám práca nejde od ruky. Práve spánok vám dodáva emocionálnu, duševnú a fyzickú silu. To, aký máte životný štýl a napríklad aj spánkové návyky, vie ovplyvniť to, aký výkon podávate v práce. Len si spomeňte, ako pracujete, ak ste unavený. Ak sa vám nedarí myslieť inovatívne, môže to byť dôsledok toho, že nespíte 7 až 9 hodín. Štúdia z roku 1999 dokázala, že stačí jeden deň nedostatočného odpočinku a vaše rozhodovanie a inovatívne myslenie je na tom horšie.
  2. Nenútite sa robiť nové veci
    Vyskúšajte preto 30-dňovú výzvu. Túto výzvu si rozdeľte do viacerých oblastí, teda napríklad na pracovné úlohy, kariérny rozvoj a učenie. Jednotlivé výzvy by mali spočívať v tom, že si stanovíte nové ciele v oblastiach, v ktorých cítite, že máte nedostatky. Napríklad si stanovte tri veci, ktoré chcete zlepšiť vo vašej práci alebo si určite, že vymyslíte tri veci, ktoré by vylepšili projekt, na ktorom pracujete. Alebo si stanovte, že sa počas týchto 30 dní naučíte niečo nové, čo sa vám zíde v práci.
  3. Obklopujú vás mdlé farby
    Aj farby majú výrazný vplyv na to, ako pracujete. Zmeňte okolité prostredie, aby vás povzbudzovalo k lepším výkonom. Nemusíte hneď vymaľovať firmu, stačí len, ak vo svojom pracovnom priestore siahnete po farbách ako červená, oranžová, žltá alebo zelená. Presne tie totiž evokujú pocity šťastia.
  4. Neviete, čo je zmyslom vašej práce
    Máte pocit, že niekedy zabúdate na zmysel vašej práce? Možno vám ho pomôžu znovuobjaviť ľudia, ktorí z nej majú reálny prospech. Môžu to byť zákazníci, klienti, ale napríklad aj vaši kolegovia. Skúste sa s nimi porozprávať a objavte, prečo sa oplatí pokračovať v tom, čo robíte. Alebo si pripomeňte, aké benefity a výhody vo firme máte, skúste prejaviť vďačnosť za to všetko, čo prácou získavate. Váš zápal a záujem o prácu sa zvýšia, ak budete presvedčený o tom, že to, čo robíte, dáva zmysel.
  5. Vyhorenie
    Nevládzete, ste unavený, nespokojný a prejavuje sa to aj vo vašom osobnom živote. Ak už v práci nevidíte zmysel, neviete, prečo by ste sa o niečo mali snažiť, neteší vás, ak sa vám niečo podarí, pravdepodobne sa vás týka vyhorenie. Ak sa k tomuto stavu pridružili aj problémy so spánkom, bolesti hlavy či iná bolesť, mali by ste túto situáciu ihneď riešiť. Nezahrávajte sa so syndrómom vyhorenia, jeho dôsledky môžu byť naozaj vážne.
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy