Títo ľudia dali okamžitú výpoveď: Keď zistíte, aký mali dôvod, nebudete sa im čudovať

Zdroj: Gettty Images

Ľudia, ktorí sú v práci nešťastní, často fantazírujú o tom, ako oznámia šéfovi, že končia. Snívajú o tom, ako konečne povedia nadriadenému, čo si o ňom a jeho spôsobe riadenia ľudí myslia. Alebo budú konečne úprimní k otravnému kolegovi. Čo by donútilo vás dať okamžitú výpoveď? Ľudia, ktorí tak urobili, prezradili, aké dôvody ich k tomu viedli. Niektoré z nich vás naozaj prekvapia.

Nemôžeš ísť na svadbu

"Môj šéf mi zrušil 10 mesiacov vopred nahlásené voľno na svadbu mojej najlepšie priateľky, kde som mala byť družička. Dôvod bol ten, že dal voľno mojej kolegyni, ktorá mala ísť na romantický víkend so ženatým mužom, s ktorým sa zaplietla. Ten ženatý muž bol môj šéf. Dala som výpoveď a užila som si krásnu svadbu mojej kamarátky."

Nebudem robiť prácu iných

"Pracovala som v zmrzlinárni, kde som ja jediná bola dospelá, moji kolegovia boli študenti - brigádnici. Majiteľ zmrzlinárne býval hodinu od podniku, ja som bývala o ulicu vedľa a mala som bábätko. Raz sa stalo, že brigádnik zabudol kľúče. Majiteľ mi zavolal, tak som tam išla a zamkla podnik namiesto brigádnika. Bolo to v čase, keď som mala voľno. Stalo sa to ale znova. Majiteľ mi opäť zavolal, aby som to vyriešila. Opäť v mojom voľnom čase som tam šla a prevádzku zamkla. Keď sa to stalo tretíkrát, majiteľovi som povedala, že musím byť pri dieťati, že som unavená po práci a musím sa vyspať. A taktiež som mu povedala, že brigádnikov, ktorých si najal, musí naučiť zodpovednosti. Na to mi povedal, že nie som správny zamestnanec. Odpovedala som mu, že to ho už nemusí trápiť, pretože už nie som jeho zamestnanec.

Nebudete sa rozprávať

"V práci som sa chcela porozprávať s kolegom, načo mi supervízor povedal, že na pracovisku nebudú žiadne rozhovory. Zdvihla som sa a odišla."

Viac za menej

"Kedysi som pracoval v istej právnickej firme. Raz si ma dal zavolať šéf a na stretnutí mi povedal, že musím podpísať dodatok k zmluve, ktorý hovoril o tom, že budem pracovať aj nadčasy, no tieto nadčasy nebudem mať zaplatené. Samozrejme som odmietol, na čo mi šéf povedal, že je to v poriadku, ale preradí ma na horšie oddelenie. Povedal som si, že so mnou takto nikto zaobchádzať nebude a ešte v ten deň som dal výpoveď."

Priamo pred zákazníkmi

"Bola som v práci len tretí deň a môj šéf na mňa začal kričať a nadávať mi pred všetkými zákazníkmi. Povedala som si, že takáto práca mi za to nestojí a hneď som odtiaľ odišla."

Nevedeli, čo chcú

"Bol som prijatý na pozíciu redaktora, ale v životopise som spomenul, že mám aj grafické zručnosti. Vo voľnom čase som si kreslil a upravoval obrázky v grafických programoch. Už od prvého dňa som dostával zadania na prípravu grafiky, čomu som sa trošku čudoval, ale povedal som si, že rád pomôžem. Keď som sa ale nadriadeného pýtal, kedy budem môcť písať, len sa zasmial, že aj také úlohy prídu. O pár týždňov si ma zavolal a povedal, že nie sú spokojní s prácou, ktorú odvádzam, že som ich klamal v životopise, pretože som slabý grafik. Povedal som mu, že ja som bol prijatý na pozíciu redaktora, nie grafika a že aj v CV mám uvedené grafické zručnosti len ako začiatočník a ako zábavu vo voľnom čase. V takejto firme, kde nevedia, koho prijímajú, som pracovať ďalej nechcel a tak som dal výpoveď."

Ste aj vy bez práce? Nezostaňte nezamestnaný dlho, pomôže si pri hľadaní nového džobu šikovnou službou pracovného portálu Kariéra.sk - službou Agent. Vytvorte si svojho vlastného Agenta, uveďte, akú prácu a kde hľadáte a on vám čerstvo pridané ponuky zašle priamo na váš e-mail.  

Dali ste aj vy niekedy okamžitú výpoveď? Aký dôvod ste na to mali?

Viac o téme: Výpoveď v práci
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: boredpanda; Foto: GettyImages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy