10 znakov šťastného a spokojného zamestnanca: Ak sa nájdete aspoň v 7 bodoch, gratulujeme, máte prácu snov

Nech pracujete kdekoľvek, je vysoko pravdepodobné, že v práci trávite aspoň osem hodín denne. Keď si k tomu prirátate cestu z domu, možno je to až desať hodín. Spať by ste mali aspoň osem hodín denne. Veľa času nazvyš teda neostáva. V práci trávite veľkú časť vášho života, a preto je dôležité, aby ste mali svoju prácu radi. Ako sa teda uistiť, že to tak skutočne je? Tu sú hlavné znaky toho, že vás vaša práca baví.

  1. Čas v práci letí
    Ste prekvapený zakaždým, keď v práci kontrolujete čas. Zdá sa, že hodiny utekajú. Nie preto, že by ste nič nestíhali. Všetko zvládate a ani sa nenazdáte a už sa vraciate domov. Toto je pravdepodobne znamenie, že ste pre túto prácu ako stvorený, pretože, ako ste už určite počuli, čas letí, keď robíte veci, ktoré vás bavia
  2. Nepotrebujete litre kávy
    Možno si ráno dáte zalievanú pred cestou do práce, ale nie preto, že by ste sa inak nedostali z domu. Ste plný energie vďaka tomu, že sa tešíte do práce, pretože tam budete robiť veci, ktoré vám robia radosť.
  3. Vaši kolegovia sú aj vaši priatelia
    Naozaj ste si rozumiete s ľuďmi, s ktorými pracujete. Iste, trochu si konkurujete a navzájom sa motivujete k lepším výsledkom, ale na konci dňa ste stále tímom. Ak považujete svojich kolegov za priateľov, určite sa vám každé ráno lepšie chodí do práce.
  4. Zákazníkov vnímate ako ľudí
    Nevidíte klientov a zákazníkov ako čísla, ale namiesto toho ako skutočných ľudí, s ktorými budujete skutočné vzťahy. Uvedomujete si, že zákazníci majú potreby a sú iba ľudia. Namiesto toho, aby ste ich vnímali ako niekoho, kto vás iba otravuje, radi im pomôžete.
  5. Nemáte finančné problémy
    Dokonca aj vysnívaná práca sa môže zmeniť na nočnú moru, ak nie ste dobre platený. Ľudia, ktorí majú to správne zamestnanie, tento problém nemajú. Ak máte pocit, že váš plat a benefity sú odrazom hodnoty, ktorú firme prinesiete, máte skutočný dôvod na radosť.
  6. Odporučili by ste svoju prácu alebo spoločnosť
    Určite by ste neodporučili svojmu priateľovi prácu alebo firmu, ktorú nenávidíte. Možno v prípade, že nenávidíte aj daného priateľa. Ak by ste odporučili svoju prácu, oblasť kariéry alebo spoločnosť kamarátom a rodine, je to jasným znakom toho, že ste svojej práci spokojný.
  7. V nedeľu sa cítite fajn
    Niektorí ľudia nenávidia nedele, pretože znamenajú koniec víkendu. Samozrejme, víkend je úžasný o tom niet pochýb. Ak v nedeľu v noci však necítite žiaden strach ani smútok, všetko je tak, ako má byť. Niekedy sa možno dokonca prichytíte pritom, ako sa do práce tešíte.
  8. Pracujete so svojím šéfom
    Nie proti nemu. Dôverujete svojmu nadriadenému a on môže dôverovať vám? Zdieľa podobné hodnoty, rešpektuje vás a môžete sa na seba vzájomne spoľahnúť? Výborne. To znamená, že nepracujete pre svojho manažéra, pracujete s ním.
  9. Máte dosť času pre seba a svojich blízkych
    Akékoľvek „vysnívané zamestnanie“, ktoré ničí vaše zdravie, osobné vzťahy alebo rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom, si určite také milé pomenovanie nezaslúži.  Ak si viete nájsť ten správny balans, je to dobrým znamením.
  10. Zvládate aj nudné, nevyhnutné zadania
    Nie ste z toho nadšení, ale opakujúce sa alebo nudné úlohy vás neprivádzajú do šialenstva. Viete, že keď budete hotový, budete sa môcť vrátiť k tomu, čo máte radi.

Ak máte pocit, že sa tieto body vôbec nezhodujú s vašou pracovnou realitou, zvážte zmenu zamestnania. V lepšej práci sa pravdepodobne aj vy budete cítiť lepšie. Na Kariéra.sk nájdete stovky voľných pracovných miest z desiatok odvetví. Taktiež sa môžete pridať do Facebookovej skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK. Budete tak pravidelne informovaný o voľných pracovných pozíciách.

Viac o téme: Pracovisko Práca Kariéra Šťastie Radosť Zamestnanec
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, workplacehealth

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy