Zamestnávateľ vám nechce zdvihnúť plat? Dohodnite sa s ním na tomto

taška, zamestnanec, prácataška, zamestnanec, práca

Keď chcete zo svojho zamestnania vyťažiť viac, okrem zvýšenia platu si môžete dohodnúť aj ďalšie cenné výhody, ak viete, ako správne opýtať. Či už ide novú pracovnú ponuku, práve ste dostali v práci viac zodpovednosti, alebo sa jednoducho snažíte vybojovať si lepšiu pozíciu, môže sa stať, že zamestnávateľ odmieta diskutovať o plate. V takom prípade, musíte byť flexibilný a ochotný vyjednávať o jednej alebo viacerých z týchto šiestich výhod.

 
 
  1. Viac voľna
    Jedna z najlepších vecí, o ktorých by ste mohli so svojim zamestnávateľom vyjednávať, je váš čas. V prvom rade posúďte situáciu, ak budete žiadať príliš veľa v nesprávny čas pravdepodobne váš návrh odmietnu. Na druhej strane, mnoho zamestnancov žiada o dovolenku navyše a nie je to teda neslýchaná požiadavka.
  2. Vytvorenie novej pracovnej pozície
    Zmena názvu pracovnej pozície môže posilniť váš životopis. Výkonný asistent spoločnosti znie o niečo lepšie ako recepčný. Pripravte si niekoľko návrhov a uistite sa, že ste pripravený pozíciu zvládnuť. Toto nemôže byť citovo založený argument, ale malo by ísť o faktické vyjednávanie založené na údajoch.
  3. Príspevky a náhrady
    Príspevky na oblečenie, náhrady za dopravu a ďalšie dotácie môžu pomôcť vyrovnať nevyhnutné výdavky spojené s vykonávaním vašej práce. Ak ste mladý, začínajúci profesionál, môže byť kancelársky „dress code“ veľmi drahá záležitosť, najmä ak sa vyžaduje formálny firemný odev.
  4. Flexibilná pracovná doba
    Chceli by ste pracovať z domu alebo aspoň nepracovať od rána až do neskorého večera? Ak ste si istý, že svoju prácu zvládnete vykonať aj za kratšiu dobu, skúste sa dohodnúť s vašim zamestnávateľom. Ak je váš šéf skeptický, navrhnite mu skúšobnú dobu, počas ktorej zistíte, či váš nový harmonogram skutočne funguje.
  5. Nové vybavenie
    Ste nútený pracovať s počítačom, ktorý zaberá polovicu vášho stola, chýba mu na klávesnici niekoľko klávesov a načítať aj jednoduchú stránku trvá nekonečne dlho? V prípade, že sa neviete dohodnúť na zvýšení platu, môže byť pre zamestnávateľa nové príslušenstvo dostupnejšiu alternatívou, ktorá vám uľahčí vašu prácu.
  6. Školenia a vzdelávanie
    Dohodnite sa, aby vám váš zamestnávateľ poskytol účasť na seminároch, školeniach, prípadne online alebo jazykových kurzoch. Vyhľadávanie takýchto príležitostí je dobrým znakom aj pre vášho zamestnávateľa. Signalizuje totiž váš záujem a odhodlanie v spoločnosti profesionálne rásť.

Ak túžite po novom zamestnaní, využite Agenta na Kariéra.sk. Ten vám zašle všetky relevantné ponuky priamo do mailovej schránky.

Viac o téme: Peniaze Práca Šťastie Plat Zvýšenie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Monster, Foto: pixabay

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy