10 povolaní, v ktorých nájdete najviac psychopatov: Patrí sem aj to vaše?

Psychológ Kevin Dutton z Oxfordskej univerzity z katedry Experimentálnej psychológie zrealizoval rozsiahlu štúdiu o psychopatoch. Prieskum realizoval v Spojenom kráľovstve a jeho súčasťou tiež bolo zistiť, v akých povolaniach sa najčastejšie objavujú psychopati. Čo zistili? Pozrite si rebríček 10 povolaní, v ktorých pracuje najviac psychopatov.

 


 

10 povolaní typických pre psychopatov

  1. Šéf/riaditeľ spoločnosti
  2. Právnik
  3. Pracovník v médiách (televízia, rádio)
  4. Obchodník (Sales manažér)
  5. Chirurg
  6. Novinár
  7. Policajt
  8. Kňaz
  9. Kuchár
  10.  Úradník

Niektoré z uvedených povolaní v rebríčku dávajú zmysel, keďže znakom psychopata je vysoké sebavedomie, egocentrickosť, nebojácnosť, bezohľadnosť a tiež šarm. Je však zaujímavé, že všetky tieto vlastnosti zároveň sú považované aj za kľúčové pri dosahovaní úspechu. Neznamená to však automaticky, že všetci úspešní ľudia patria medzi psychopatov a že za neúspech iných môže to, že im chýba dávka psychopatizmu. Ak by to tak totiž bolo, svet by sa stal desivým miestom.

Ďalšia štúdia, ktorá sa venovala psychopatom, prišla so zistením, že hoci sú mnohí z psychopatov na vysokej pozícii – ako napríklad šéfovia spoločností alebo právnici, sú vo svojej práci často menej úspešnými než ľudia na rovnakej pozícii. Údajne tiež platí, že aj keď zarábajú viac, nemajú šťastie vo vzťahoch.

Viac o téme: Psychopat Povolanie
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: indy100; Foto. gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy