Týchto 6 trikov potrebujete, ak sa chcete bleskovo naučiť cudzí jazyk

Túžite sa naučiť cudzí jazyk, no neviete, ako na to? Hľadáte spôsoby, akým sa na vás cudzia reč „nalepí“ rýchlejšie? Na to, aby ste si osvojili cudzí jazyk, nemusíte nikam vycestovať, pokojne môžete zostať doma. Vyskúšajte týchto 6 šikovných trikov, vďaka ktorým sa ho naučíte bleskovo rýchlo.

 

 

 

 

 

  1. Vedzte, prečo sa chcete naučiť nový jazyk
    Chcete si doplniť váš životopis o ďalší svetový jazyk? Alebo by ste si radi našli prácu, v ktorej ho budete aktívne vyžívať? Je vaším snom vycestovať do krajiny, v ktorej sa používa daný jazyk a vy by ste ním radi hovorili? Stanovte si cieľ, prečo sa chcete naučiť cudziu reč. Nezabudnite si však naplánovať aj spôsoby, akými ho dosiahnete.
  2. Začnite nálepkami
    Označte si všetky predmety okolo vás nálepkami, na ktorých budú ich názvy napísané v jazyku, ktorý sa chcete naučiť. Takto budete neustále v kontakte s jazykom – slovíčka budete mať neustále na očiach a lepšie si ich zapamätáte.
  3. Nájdite si partnera
    Na učenie jazyka. Obaja totiž budete mať rovnaký cieľ – začať ovládať cudziu reč. Síce sa každý z vás bude učiť samostatne, môžete si veľa odovzdať a učiť sa od seba. Váš partner vám môže prezradiť nové slovíčko alebo frázu, ktorú objavil a naopak, vy sa zas môžete podeliť o pravidlo, na ktoré ste pri učení natrafili.
  4.  „Ponorte sa“ do jazyka
    Nájdite si spôsob, ako previazať všetko okolo vás a využiť to na učenie. Obklopte sa hudbou, knihami či filmami z krajiny, ktorej reč sa chcete naučiť, počúvajte rozhlasové vysielanie v danom jazyku. Nájdite si spôsoby, ako sa dostať čo najbližšie k danej reči.
  5. Používajte to, čo ste sa doteraz naučili
    Snažte sa využiť každú príležitosť, aby ste mohli využiť to, čo ste sa doposiaľ naučili. Môžete napríklad vycestovať alebo nadviazať kontakt s niekým z danej krajiny – dnes je to veľmi jednoduché, internet vás dokáže spojiť s človekom odkiaľkoľvek. Môžete s ním začať komunikovať prostredníctvom četu alebo e-mailom a precvičovať si tak to, čo ste sa doteraz naučili.
  6. Využívajte všetky spôsoby, ako sa dá naučiť cudzí jazyk
    K dispozícii sú knihy, časopisy, rádio, televízia, ale aj mobilné aplikácie. Využívajte všetky dostupné možnosti, ktoré vám pomôžu učiť sa nový jazyk a zlepšovať sa v ňom. Čítajte novinové články v jazyku, ktorý sa učíte, počúvajte piesne interpretov hovoriacich danou rečou, napíšte v tomto jazyku príbeh, rozprávajte sa sám so sebou v cudzej reči, spojte sa s niekým, kto rozpráva daným jazykom a konverzujte na rôzne témy. Ozvláštnite si vaše učenie, všetky tieto aktivity vám pomôžu zdokonaliť sa.
Viac o téme: Angličtina Nemčina Španielčina Cudzí jazyk
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: babbel; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy