Zaistite si vo firme teplé miesto: Stačí robiť toto a zamestnávateľ vám nedovolí dať výpoveď

Aké je tajomstvo ľudí, ktorí sú vo firme považovaní za nenahraditeľných? Myslíte si, že musia mať nadštandardné vzťahy so šéfom? Nuž, v niektorých prípadoch je to aj o tom, no sú ľudia, ktorí si svoje pevné miesto vo firme jednoducho zaistili. Pochopili totiž, akými krokmi sa to dá dosiahnuť. Chcete spoznať ich tajomstvo? Nech sa páči, tu je.

 

 

 

 

  1. Získajte rešpekt tak rýchlo, ako sa len dá
    Prvým krokom k získaniu rešpektu je dodržiavanie firemných pravidiel  a udržiavanie zdravého vzťahu s vaším šéfom. Ak máte napríklad v zmluve uvedené, že musíte byť v práci od 09:00 do 17:00 hod., buďte vždy v týchto hodinách na svojom mieste. Dodržiavaním týchto jednoduchých pravidiel ukážete, že ste lojálny a zodpovedný zamestnanec. Ak si vybudujete túto povesť, ľahšie potom budete môcť žiadať o výnimky – ak budete z času na čas potrebovať odísť skôr, zostať dlhšie na obede a podobne.
  2. Ukážte iniciatívu
    Jedným z najlepších spôsobov, ako pozitívne ohromiť vášho šéfa, je ukázať iniciatívu. Mnoho zamestnancov čaká, že im šéf povie, čo majú robiť, povedie ich krok po kroku, prípadne čakajú, kým im zadá úlohu. Chyba! Nečakajte, ale radšej prevezmite iniciatívu – čokoľvek, s čím môžete pomôcť, prípadne sa na niečom podieľať, pustite sa do toho. Nebojte sa pustiť aj do úlohy, ktorej sa všetci vyhýbajú. Takto si totiž získate ako rešpekt šéfa, tak aj vašich kolegov – zabijete tak dve muchy jednou ranou.
  3. Vždy sa vynájdite
    Ak ste v práci nový, očakáva sa od vás, že sa budete veľa pýta. Snažte sa však klásť rýchle, krátke a nie hlúpe otázky. Váš šéf vás nemôže držať za ručičku o celý čas. Sú veci, na ktoré musíte prísť sami. Naučte sa pracovať samostatne. Máte problém s počítačom? Neutekajte hneď za šéfom, oslovte rovno vášho kolegu z IT oddelenia. Váš nadriadený ocení, že ste situáciu vyriešili sami a zároveň si tak začali budovať vzťahy s kolegami. Ak ste dlhoročný pracovník firmy, naučte sa, ako to vo vašej firme funguje a využite to svoj prospech.
Viac o téme: Práca Kariérny postup
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Foto: carreeraddict; Foto: gettyimages.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy