5 predsavzatí, ktoré by ste si mali dať aj vtedy, ak si predsavzatia nedávate: Majte fantastický rok 2020

Zdroj: Getty Images

Viete, čo by ste chceli od nového roka? Chcete, aby bol rok 2020 lepší, krajší, úspešnejší? Aby sa vám viac darilo, boli ste spokojnejší v živote aj v práci? Máme pre vás niekoľko rád, ktoré vám k tomu dopomôžu. Inšpirujte sa týmito predsavzatiami, aj keď si predsavzatia nedávate.

 

 

 

 

  1. Buďte lepší človek
    Skúste sa zamyslieť nad tým, ako sa správate k ostatným. Možno si v tom bežnom dennom zhone a strese ani nevšimnete, že nie vždy sa správate tak, ako by ste mali. Možno ste kolegovi neprávom krivdili, ohovárate ľudí a rozširujete o nich klebety, správate sa hlučne doma v byte a neberiete ohľad na svojich susedov, prechovávate v sebe nezmyselnú nenávisť... Skúste si vstúpiť do svedomia a správajte sa tak, aby ste mohli o sebe povedať, že ste dobrý človek. Usmievajte sa na ľudí okolo vás, buďte slušný: zdravte sa, poproste, poďakujte, robte malé dobré skutky – svet bude aj vďaka vám vyzerať krajšie.
  2. Nájdite si viac času na čítanie
    Knihy majú v sebe obrovský poklad, rozširujú naše obzory, pomáhajú nám obohacovať slovnú zásobu, vďaka nim sa stávame kultúrnejší a lepší ľudia. Ak budete mať pokušenie pustiť si televízor, odložte ovládač a namiesto toho si otvorte knihu. Stačí, ak prečítate aspoň zopár strán, aj to bude lepšie, ako keby mal na knihy padať prach.
  3. Naučte sa niečo nové
    Dajte si predsavzatie, že sa niečo nové počas nového roka naučíte. Alebo sa v niečom zdokonalíte. Zlepšite si angličtinu či iný cudzí jazyk, naučte sa programovať, osvojte si zručnosti, ktoré sú na trhu práce žiaduce a nájdite si dobrú prácu. Možností, ako vylepšiť a obohatiť svoj životopis, je neúrekom, stačí sa len rozhýbať. Hľadanie práce potom pôjde v novom roku ľahšie.
    Hľadáte si novú aktivitu pre voľný čas? Naučte sa štrikovať, háčkovať, maľovať alebo aj tancovať. Prekonajte lenivosť, nemárnite čas len pred televízorom či na pive. 
  4. Prestaňte sa báť
    Zostávate v zlej práci, ktorá vás nenapĺňa, ale potrebujete výplatu a tak neplánujete zmeniť zamestnanie? Zmeniť prácu je ťažšie vtedy, ak ste na jednom mieste už niekoľko rokov. Myslíte si, že hľadanie novej práce bude náročné, nechce sa vám meniť známe prostredie, a keď prižmúrite obe oči, poviete si, že to v tej súčasnej práci nie je až také zlé? Aby človek porazil strach, zvykne si nahovárať rôzne veci. Že by to v inej práci nebolo lepšie, že sa mu nepodarí nájsť si džob, ... Namiesto toho stačí začať myslieť pozitívne a nebáť sa mať sa lepšie. V novej práci si vás totiž môžu vážiť viac, lepšie vás finančne ohodnotiť, môžete pracovať v lepšom kolektíve a byť v živote spokojnejší. Stačí sa len prestať báť.
  5. Nekašlite na svoje zdravie
    Nie, nemusíte si hneď predplatiť permanentku do fitnescentra a po mesiaci sa na to vykašľať. Ak viete, že cvičenie na strojoch nie je pre vás to práve, netlačte sa do toho. Ak chcete byť zdravší, začnite jednoducho úpravou stravy. Doplňte do nej čo najviac zdravých potravín, uberte zo sladkostí a tučných jedál a začnite sa viac hýbať. Pokojne stačí, ak začnete chodiť po schodoch, na prechádzky, občas si zaplávať. Urobte niečo pre seba a svoje zdravie.
Viac o téme: Nový rok Predsavzatia
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Foto: gettyimages
 
Staršie správy
Staršie správy