5 benefitov, ktoré by mal ponúkať každý zamestnávateľ: Za toto ich zamestnanci budú zbožňovať

Po akých benefitoch najviac túžia zamestnanci? Zvýšiť plat, dostať bonusy či odmeny – to síce zamestnancov poteší, radosť však trvá krátko. Ak chcú zamestnávatelia posilniť lojalitu svojich ľudí, zabezpečiť, aby sa nezačali obzerať po novom mieste, sa dá dosiahnuť kvalitnými benefitmi. Viete, ktoré to sú? Pozrite si päť benefitov, ktoré ocení väčšina zamestnancov.

 

 

 

  1. Flexibilný pracovný čas
    Čo je dôležitejšie? To, koľko hodín zamestnanci strávia v práci alebo to, aké prinesú výsledky? Zamestnanci vítajú, ak si môžu pracovnú dobu prispôsobiť. Mnohí považujú za veľkú výhodu, ak majú čas vybaviť si aj súkromné záležitosti bez pocitu, že keď prídu do práce, bude ich čakať nahnevaný šéf, ktorému budú musieť veľa vysvetľovať. Flexibilný pracovný čas je obrovským a čoraz viac žiadaným benefitom, prispieva totiž k pocitu spokojnosti. Stále je však v niektorých spoločnostiach tento benefit iba na papieri.
  2. Wellness programy
    Každý dobrý zamestnávateľ by sa mal starať o to, aby mal zdravých zamestnancov. To sa totiž odrazí na ich dochádzke aj pracovných výkonoch. Preto je dobré motivovať a podporovať zamestnancov v zdravom životnom štýle. To môže spočívať v zabezpečovaní masáží, členstva do fitnescentra, wellness pobytov a podobne.
  3. Naozaj zaujímavé podujatia
    Posedenie pri kapustnici sa možno dá považovať za firemné podujatie, čo si však z neho zamestnanci odnesú okrem plného brucha? Skúste vaše podujatia ozvláštniť, prípadne sa poobzerajte po nových. Zorganizujte pre svojich zamestnancov zaujímavú konferenciu, na ktorú prídu inšpiratívni ľudia. Alebo zabezpečte hodiny spoločného varenia, kde sa môže kolektív zblížiť. Možností je viacero, vymyslite aktivity, ktoré môžu zamestnancov naozaj prepojiť.
  4. Preplácanie dochádzania za prácou
    Prečo neuľahčiť zamestnancom cestovanie za prácou? Existuje veľa možností, ako im spríjmeniť cestu do zamestnania. Môže to byť napríklad zakúpením lístkov na MHD, zabezpečením autobusu, ktorý by zamestnancov doviezol do firmy, niektorí zamestnávatelia však ponúkajú aj firemné autá.
  5. Školenia a vzdelávacie programy
    Ak zainvestujete do svojich zamestnancov, vráti sa vám to. Nielenže získate kvalitnejších pracovníkov, dosianete aj vyššiu kvalitu odvedenej práce. Šikovní a talentovaní ľudia chcú na sebe pracovať, rozvíjať sa a posúvať sa ďalej. Ak takých zamestnancov vo firme máte, ukážte im, že vám záleží na tom, aby rozširovali svoje vedomosti a zručnosti. Posilníte tým ich lojalitu k značke a k vám ako zamestnávateľovi.

​Ktorý z týchto benefitov by ste najviac uvítali vy?

Viac o téme: Práca Benefity
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: undercoverrecruiter; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy