8 najčudnejších pravidiel v práci: Čo by ste šéfovi na takéto nariadenia povedali vy?

Zdroj: Thinkcstock.com

Pravidlá sú v živote dôležité. Svoje opodstatnenie majú aj na pracovisku, obzvlášť pokiaľ sa týkajú bezpečnosti pri práci. Občas sa však v zamestnaní objavia pravidlá, ktoré zamestnancom veľmi nejdú do hlavy. A vlastne už na prvý pohľad či počutie nedávajú zmysel a človek pri nich len krúti hlavou. Pozrite sa na osem pravidiel, ktoré sa naozaj objavili vo firmách.

 

 

 

  1. Zákaz nosenia okuliarov
    V Japonsku niektoré firmy zakazujú nosiť ženám okuliare, pretože môžu spôsobiť, že budú vyzerať chladne.
  2. Povolená dĺžka brady
    Do práce len tak, ako hovoria pravidlá – v tomto prípade platilo pre mužov, že si museli udržiavať bradu v povolenej dĺžke. Že ste sa oholili a nesplnili podmienku? Museli ste odísť z práce a prísť až vtedy, keď dorástla do potrebnej dĺžky.
  3. Len brada povolená
    Ďalším z poriadne čudných firemných pravidiel bolo to, že muži mohli prísť do práce iba s pekne pestovanou bradou. Ak sa náhodou stalo, že sa potrebovali oholiť, mohli odísť z práce a vrátiť sa až s poriadnou bradou podľa predpisu.
  4. Nie príliš farebné topánky
    Ak máte príliš farebné, výrazné topánky, môže sa stať, že vás z firmy pošlú domov. To sa stalo jednému zamestnancovi, ktorého šéfovi sa zdalo, že je jeho obuv príliš zelená.
  5. Zákaz nosenia klobúkov
    Ak ste fanúšikom tohto doplnku, vo firme, v ktorej platil zákaz nosenia klobúkov, by ste sa asi trápili. V tejto spoločnosti totiž platil prísny zákaz ich nosenia, dokonca aj v zime.
  6. Príkaz nosenia spodnej bielizne
    V jednej firme platilo nariadenie, že zamestnanci musia mať vždy oblečenú spodnú bielizeň, ktoré ale nesmie byť viditeľná.
  7. Vodu len z pohára
    V istej spoločnosti mali zamestnanci povolené piť vodu iba z malých šálok. Vodu však museli hneď vypiť a hrnček vrátiť.
  8. Prísny zákaz pukancov
    Úplne vážne, v istej spoločnosti platil zákaz akéhokoľvek popcornu – jeho prípravy aj jedenia. Zamestnanci neskôr zistili, že tento zákaz vznikol po udalosti, kedy šéf telefonoval s niekým zo svojich podriadených a ten pri rozhovore prežúval pukance.

Aké pravidlá musíte dodržiavať v práci vy?

 

Viac o téme: Prravidlá v práci
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: reddit; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy