11 vecí, ktoré robia úspešní ľudia v nedeľu večer: Toto zaraďte medzi svoje činnosti aj vy

Zdroj: thinkstockphotos.com

Zajtra do práce, celý pracovný týždeň na dohľad. Nechce sa vám? Nenechajte sa ovplyvniť nedeľnými smútkami. Víkend je na to, aby ste si ho plnohodnotne užili a nie, nemal by vám to prekaziť ani blížiaci sa pondelok. Ako skvelá inšpirácia, ako si čo najviac užiť víkend, vám môže poslúžiť zoznam vecí, ktoré počas voľných dní robia úspešní ľudia. Pozrite sa na týchto 11 aktivít, ktoré sa oplatí zaradiť aj do vášho života.

 

 

 

  1. Trávia čas so svojimi blízkymi a priateľmi
    Úspešní ľudia si chcú vždy po náročnom týždni, kedy sa nemôžu venovať svojim blízkym toľko, koľko by chceli, vynahradiť tento čas. Pripravia preto pre seba a svojich najbližších zaujímavý a plnohodnotný víkendový program. Či už sa vyberú za kultúrou, spravia si oddychový wellness víkend alebo idú športovať, snažia sa tento spoločný čas stráviť kvalitne.
  2. Robia si plány na nadchádzajúci týždeň
    Možno vás plánovanie nenadchýna, pre mnohých úspešných ľudí je to však šikovný spôsob, ako sa nestresovať a stihnúť všetko, čo si predsavzali.
  3. Cvičia
    Mnoho ľudí pokladá víkend za oddychový čas, úspešní ľudia si však ani počas víkendu neodpustia prechádzky, beh, posilňovňu či tenis.
  4. Doprajú si zdravé jedlo
    Aj vám sa víkend spája s otvorením si fľaše dobrého vína či s možnosťou zhrešenia nezdravým jedlom? Pre úspešných ľudí takéto neplatí. Vedia totiž, že nezdravé jedlo, ale napríklad aj alkohol spôsobujú, že sa budú cítiť na nasledujúce ráno bez energie. A práve to nechcú.
  5. Čítajú
    Mnoho úspešných ľudí pred tým, ako ide spať, číta. Predovšetkým nedeľa večer je pre nich časť dňa, kedy uplatňujú svoj zvyk čítať si.
  6. „Odpoja sa“
    Vedia totiž, že celý ich týždeň boli nonstop spätí s ich notebookmi, tabletmi či smartfónmi a v nedeľu večer si zaslúžia pokoj. Všetky svoje elektronické zariadenia preto odložia, vypnú a uplatnia aktivitu nasledujúceho bodu.
  7. Relaxujú
    Nedeľa večer je totiž ideálna na zastavenie sa a dopriatie odpočinku telu i mysli. Úspešní ľudia práve túto čas dňa využívajú na „dobitie bateriek“.
  8. Venujú sa prospešným činnostiam
    Napríklad dobrovoľníctvu, zveľaďujú svoje okolie alebo napríklad idú venčiť psov z útulku.
  9. Hodnotia
    Záver týždňa je tiež ideálny na zhodnotenie uplynulých dní. Úspešní ľudia si „prejdú“ predchádzajúci týždeň: čo sa im podarilo, čo mohli urobiť lepšie, niektorí si dokonca negatíva spíšu na papier, vďaka čomu sa s nimi môžu ľahšie vyrovnať.
  10. Chystajú sa na spánok
    Vedia totiž, že ak sa chcú dobre vyspať, musia si „zabezpečiť“, aby sa do postele dostali včas: preto si naplánujú aktivity dňa tak, aby dodržali svoj spánkový režim.
  11. Myslia pozitívne
    Nedeľa večer je pre mnohých nepríjemnou časťou dňa. Je totiž neklamnou predzvesťou, že sa blíži pondelok a nový pracovný týždeň. Možno vás toho čaká veľa, prípadne viete, že sa budete musieť zaoberať niečím, do čoho sa vám veľmi nechce. Nenechajte sa tým však ovplyvniť: myslite pozitívne tak, ako úspešní ľudia: že všetko zvládnete a budete na seba hrdý, keď sa vám to podarí.
Viac o téme: Úspech
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Foto: gettyimages

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy