Najnebezpečnejšie povolania na svete: V tejto práci ide ľuďom život

Zdroj: gettyimages

Niektorí do práce chodia pre to, aby si zarobili na živobytie, iní v nej potrebujú nájsť aj zmysel a naplnenie. Uvedomili ste si však, že pri výkone mnohých povolaní hrozí vážne nebezpečenstvo, možnosť zranení či dokonca až smrti? Pozrite si zoznam najnebezpečnejších povolaní na svete a zistite, či medzi ne náhodou nepatrí aj to vaše.

 

 

 

  1. Drevorubač
    Najväčšie nebezpečenstvo pri povolaní pilčíka plynie z faktu, že títo pracovníci trávia väčšinu času vonku – mnohokrát v nepriaznivom počasí: v zime, chlade či daždi. Okrem toho tiež pracujú s ťažkou a nebezpečnou technikou a musia byť pri vykonávaní veľmi obozretní, aby nedošlo k nešťastiu.
  2. Pilot
    Áno, sú za svoju nebezpečnú prácu dostatočne finančne kompenzovaní, v rámci svojej pozície však nesú obrovskú zodpovednosť. Stačí malá chybička a hrozí úmrtie nielen ich, ale aj všetkých pasažierov.
  3. Smetiar
    Poviete si, že toto povolanie nemôže byť nebezpečné? Pomyslite si však na všetko, s čím prichádzajú do styku. Odpad, ktorý vyrábame, ktorý má už niekoľko dní a rozkladá sa - toto všetko sa dostáva do blízkeho styku so smetiarom. Prach či výpary z odpadkov určite neprospievajú zdravotnému stavu. Často tiež vyvážajú odpadky v nepriaznivom počasí – počas dažďa či chladu.
  4. Pokrývač striech
    Pracovať pod priamym slnkom, možnosť pádu z poriadnych výšok či zranenia pri pokrývaní strechy - a to sú sú len niektoré z možných nebezpečenstiev vyplývajúcich z tohto povolania. Nehovoriac o tom, že pád zo strechy môže mať fatálne následky – ak nie smrť, tak „prinajlepšom“ poškodenie zdravia natrvalo.
  5. Farmári, poľnohospodári
    Práca na poli je jedno z najstarších povolaní, moderná doba však doň vniesla množstvo zmien, ktorá už z neho tak bezpečné zamestnanie nerobia. Množstvo hodín a blízky kontakt strávených s ťažkými strojmi môže ľahko spôsobiť menšie, ale aj naozaj vážne zranenia.
  6. Zvárač
    Pády, pošmyknutia či drobná nepozornosť môže zváračovi poriadne „zavariť“. Aj preto sa toto povolanie zaradilo do rebríčka najnebezpečnejších.
  7. Profesionálny vodič, vodič kamiónu
    Závidíte im možnosť cestovania a spoznávania nových miest? Myslite však na to, že títo zamestnanci sú často pod veľkým tlakom a sú v permanentnom ohrození plynúcom z dopravných nehôd.
  8. Elektrikár
    Aj napriek mnohým bezpečnostným opatreniam sú ľudia pracujúci v tomto povolaní vystavení smrteľnému nebezpečenstvu.
  9. Taxikár, osobný šofér
    Byť vždy sústredený, dávať pozor, neustále sledovať situáciu na ceste. Aj toto sú niektoré z úloh ľudí v tomto zamestnaní. Musia dbať na bezpečnosť pasažierov, obzvlášť v dopravnej zápche či v zlom počasí. Sú tiež vystavení riziku veľmi ľahko sa stať účastníkom dopravných nehôd.
Viac o téme: Nebezpečné povolania
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: bankrate; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy