Chcete zbohatnúť do 35-ky? Začnite na sebe pracovať už teraz, bez tohto to nedokážete

Zdroj: thinkstockphotos.com

Nikto nedokáže predpovedať, čo prinesie budúcnosť. To však neznamená, že by ste sa mali nechať unášať životom a dúfať, že si pre vás pripravil niečo pekné. Ak nechcete len pasívne čakať a spoliehať sa na šťastie, mali by ste si začať robiť plány a snažiť sa ovplyvniť svoju budúcnosť. Aké aktivity, činnosti či postoje vás môžu dostať k úspechu ešte pred tým, než dosiahnete 35 rokov? Zistite, ako si celkom jednoduchými krokmi dokážete zaistiť spokojnú budúcnosť.

 

 

 

  1. Vybudujte si sieť kontaktov
    Mať silnú sieť známostí môže byť pre vašu kariéru len a len výhodou. Vaši známi vám totiž môžu sprostredkovať prácu, odporučiť vás, podporovať vás či dať vám dobrú radu. Vytváranie vzťahov však trvá istý čas, začnite preto s budovaním kontaktov čím skôr.  
  2. Zariskujte
    Fungovať len v rámci svojej komfortnej zóny vás nikam neposunie. Občas sa jednoducho musíte donútiť aj do takých vecí, ktoré vás prinútia prekonať sa či prelomiť bariéry. Ak sa nebudete báť riskovať, pozitívne sa to prejaví aj vo vašom kariérnom živote. Budete totiž vedieť, že experimentovanie a posúvanie svojich limitov vám prinesie množstvo nových príležitostí a skúseností. Zistite, čoho všetkého ste naozaj schopný!
  3. Spoznajte samého seba a urobte s tým niečo
    Čím skôr zistíte, v čom spočívajú vaše silné a slabé miesta, tým skôr budete môcť nzačať a sebe pracovať a zlepšovať sa. Odhaľte, akými schopnosťami disponujete, čo vás charakterizuje a čo potrebujete v rámci svojho pracovného života. Sebauvedomenie je prvým krokom k úspešnej kariére.
  4. Nemíňajte svoj drahocenný čas
    Na začiatku vašej kariéry možno pre vás nebude dôležitý časový manažment. Po čase však pochopíte, aké je dôležité nájsť správny work-life balance. Okrem toho, že si budete vedieť zorganizovať prácu, pomôže vám to zostať produktívny a efektívnym. A to je pre váš kariérny rast nevyhnutné.
  5. Naučte sa povedať nie
    „Nie“ je pre mnohých jedno z najťažšie vysloviteľných slov. Ak sa ho naučíte používať, nepomôže vám len v rámci vašej kariéry, ale aj v iných oblastiach života. Toto obyčajné slovo totiž ukáže vášmu šéfovi, priateľom, kolegom a každému inému, že sa nenecháte využiť a viete odmietnuť to, čo robiť nechcete, prípadne s čím nesúhlasíte.
  6. Začnite na sebe pracovať čím skôr
    Ak viete, že niečo chcete vo svojom živote dosiahnuť, nenechávajte si to na potom. Čas rýchlo beží a ani sa nenazdáte a 30-ku budete mať na krku. Je jedno, že ste ešte príliš mladý, už teraz podniknite potrebné kroky na splnenie svojho sna.
  7. Nestihli ste do 35-ky? Ešte stále máte šancu
    Vedlei ste, že čoraz viac ľudí začína byť úspešnými vo vyššom veku? Vo svete nie je prekapivé, keď sa úspešnými podnikateľmi stávajú ľudia v päťdesiatke. Nemajú síce takú finančnú podporu ako startupy mladých ľudí, starší ľudia však môžu zužitkovať svoje kontakty, skúsenosti a prax. Dôležité je nevzdávať sa, pamätajte na to.
Viac o téme: Peniaze Úspech Ako zbohatnúť
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: carreeraddict; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy