Prečo by ste sa mali kamarátiť s vašimi kolegami: Týchto 5 dôvodov vás asi prekvapí

Zdroj: Getty Images

Do práce sa chodí pracovať a zarábať peniaze, nie hľadať kamarátov. Súhlasíte s týmto tvrdením, alebo si myslíte, že v zamestnaní sa to dá aj tak, že sa z vašich kolegov stanú blízki ľudia? Niektoré štúdie tvrdia, že mať v práci z kolegovi priateľov prináša mnoho výhod. Hovoria o lepších pracovných výsledkoch, nasadení, ale aj o zdravotných benefitoch. Pozrite sa, prečo sa odporúča mať kamarátov z kolegov.

 

 

  1. Zvýši sa vaša spokojnosť v práci o 50%
    Podľa štúdie Gallupovho inštitútu má vplyv na spokojnosť v práci aj to, či máte s kolegami priateľský vzťah. Ukázalo sa, že zamestnanci, ktorí majú dobrých alebo dokonca aj najlepších priateľov medzi kolegami, podávajú lepšie pracovné výkony a sú spokojní so svojím zamestnaním.
  2. Budete zdravší
    Pretože ak budete mať v práci priateľov, nebudete trpieť osamelosťou. Práve osamelosť totiž môže aj za srdcové záchvaty či zástavy srdca. Ľudia, ktorí majú približne 25 priateľov, majú o 20% nižšiu hladinu fibrinogénu (druh bielkoviny, ktorá súvisí so zrážaním krvi), ktorý môže spôsobiť srdcový záchvat alebo zástavu srdca. Toto riziko je väčšie u ľudí, ktorí majú iba 5 priateľov.
  3. Budete produktívnejší
    Výskumníci z MIT zistili, že rozhovory s vašimi kolegami môžu zvýšiť vašu produktivitu. Ľudia, ktorí majú medzi kolegami najlepších priateľov, sú sedemnásobne produktívnejší a sú viac zapálení pre svoju prácu.
  4. Budete menej v strese
    Ďalší výskum z Gallupovho inštitútu tvrdí, že socializovanie sa môže napomôcť fungovaniu kardiovaskulárneho systému a znížiť úroveň stresu. Údajne už tri hodiny socializovania sa znižujú šance mať zlý deň, a to až o 10%.
  5. Zvládnete aj to, čo ste si mysleli, že je nesplniteľné
    Štúdia publikovaná americkou spoločnosťou O.C.Tanner, ktorá skúma a sleduje spokojnosť zamestnancov, ukázala, že priateľstvá na pracovisku pomáhajú človeku ľahšie zvládnuť aj veľké výzvy a náročné úlohy. Až 75% zamestnancov, ktorí majú v práci najlepších priateľov, tvrdia, že dokážu zvládnuť akúkoľvek úlohu. Z tých, ktorí v práci kamarátov nemali, si to myslelo len 58% opýtaných.

 

Neviete, ako si urobiť z kolegov kamarátov? Skúste týchto 5 tipov

  1. Zaujímajte sa o záujmy vašich kolegov a nájdite, čo máte spoločné
  2. Pozvite kolegu na obed
  3. Sledujte svojich kolegov na sociálnych sieťach
  4. Navštevujte firemné podujatia
  5. Pomôžte svojim kolegom


 

Viac o téme: Kolegovia Vzťahy na pracovisku
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: undercoverrecruiter; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy