Nie, nezdá sa vám to: 5 dôkazov, že máte totálne neschopného šéfa

Zdroj: Getty Images

Máte podozrenie, že váš šéf nie je človek na správnom mieste? Pôsobí sebavedome, sebaisto, dáva všade najavo, že je šéfom tímu, úspešným manažérom? Zo začiatku ste mu to zhltli, no čím dlhšie s ním, respektíve pod ním pracujete, zisťujete, že to asi nebude úplne pravda? Javí sa vám váš šéf čoraz viac ako neschopný človek, ktorý skôr firme škodí ako pomáha? Nasledujúcich päť bodov vás možno utvrdí v tom, že máte zlého šéfa, ktorý by nemal byť na pozícii, ktorú zastáva.

 

 

  1. Je očividné, že celý deň nič nerobí
    Pozerá si polovicu dňa vtipné videá, ktoré vám potom posiela? Druhú polovicu dňa si vybavuje súkromné telefonáty? S podriadenými radšej rieši súkromné záležitosti, než pracovné? Nemá prehľad o tom, čo sa vo firme deje? Často nevie reagovať na to, čo sa ho opýtate? Pracovať pod takýmto šéfom nechcete. Chvíľu to možno zvládnete, no potom pochopíte, že je to peklo.
  2. Aby preukázal aktivitu, posiela nič nehovoriace e-maily
    V ktorých vám zopakuje, aby ste nezabudli urobiť to, čo už dávno robíte. Jeho ďalšou obľúbenou aktivitou na vyplnenie voľna je tiež to, že organizuje nezmyslené stretnutia, na ktorých aj tak väčšinou ani nepípne a vyzerá skôr ako prísediaci.
  3. Na poradách len opakuje, čo povedal niekto iný
    Pretože o tom, čo riešite, nemá ani potuchy, prípadne ani len netuší, čo originálne či kreatívne by k tomu mohol dodať. Nové nápady? Kdeže. Veď na to sú tam jeho podriadení.
  4. Nevie poriadne odpovedať na otázky týkajúce sa práce
    Kokce, klame, vymýšľa si, zahmlieva, odpovedá na to, čo ste sa nepýtali, vyhovára sa, používa všeobecné a prázdne frázy. Predstiera, že je mu všetko jasné, hoci nemá ani páru o tom, čo vlastne od neho potrebujete.
  5. Prisvojuje si úspech, za neúspechy obviňuje svojich podriadených
    Bola vaša spoločnosť nominovaná vo významnej súťaži? Že váš šéf je prvý, ktorý sa tlačí na galavečer a odovzdávanie ocenení? Ako inak. A ak vaša firma získa ocenenie, viete, že nasledujúce obdobie budete mať na sociálnych sieťach nekonečno fotografií vášho šéfa s ocenením, ku ktorému bude dopĺňať naučené frázy o tom, ako je trofej dôkazom jeho šikovnosti. Avšak v prípade, že by vaše oddelenie náhodou urobilo nejaký prešľap, budete počúvať výčitky, dostanete nasrdené e-maily, aby ste sa konečne naštartovali a začali poriadne pracovať, inak sa to skončí zle.

Že toto všetko dobre poznáte z vášho zamestnania? Nemusíte to znášať, existujú aj firmy, v ktorých tímy riadia dobrí a šikovní manažéri. Skúste ich pohľadať na pracovnom portáli Kariéra.sk.

Viac o téme: Šéf Zlý šéf Neschponý manažér
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy