9 vecí, ktoré vám totálne kazia výzor: S týmto rýchlo skoncujte, pôsobte ako profesionál

Možno si to ani neuvedomujete, ale aj drobnosti rozhodujú o tom, či na iných ľudí pôsobíte dôveryhodne a profesionálne. Príjemný dojem sa totiž neodvíja len od toho, že vám bola do vienka daná krása. Mali by ste venovať pozornosť aj detailom týkajúcich sa vášho výzoru. Nechajte si poradiť, na aké detaily si dať pozor a ako ich napraviť. Už dávno totiž platí, že šaty robia človeka.

 

 

 

1. Priveľa mejkapu

Ak nechcete pôsobiť lacno a vyzývavo, voľte radšej nenápadný a jemný mejkap. 

9 vecí, ktoré vám Galéria fotiek (9)

 

 

2. Vyblednuté oblečenie

Možno máte tie staré šaty či tričko rád/rada. Ak má však už dané oblečenie naozaj vyblednuté farby, vyraďte ho. 

9 vecí, ktoré vám Galéria fotiek (9)

 

3. Aby biela bielou bola

Biele tričko, ktoré je skôr šedé, než biele, sa tiež nehodí medzi oblečenie do práce. Platí to rovnako ako pri vyblednutých farbách - je to jasný ukazovateľ, že dané oblečenie má už svoje najlepšie časy za sebou. Rozlúčte sa s ním.

9 vecí, ktoré vám Galéria fotiek (9)

 

4. Neupravená brada

Ak sa o svoju bradu nestaráte, nebudete pôsobiť na vaše okolie veľmi príjemne. Ak ste sa už rozhodli pre bradu, dbajte na jej úpravu. Veľa to napovie o vás samých - či ste "lajdák", alebo človek na úrovni.

9 vecí, ktoré vám Galéria fotiek (9)

 

5. Príliš veľa doplnkov

Prstene, náramky, výrazné náušnice, retiazky a rôzna bižutéria - toto všetko by malo byť dávkované postupne. Ak by ste ich totiž mali všetky naraz, pôsobili by ste veľmi lacno.

9 vecí, ktoré vám Galéria fotiek (9)

 

6. Neporiadne vyrhnuté rukávy

Vysúkať si ledabolo rukávy je jednoduchšie než si ich pracne a úhľadne zrolovať. Aj takáto drobnosť však môže naznačiť, ako pristupujete k veciam. Chcete vysielať signály, že na veci okolo vás kašlete? Pravdepodobne nie.

9 vecí, ktoré vám Galéria fotiek (9)

 

7. Nevhodne zvolené džínsy

Možno si poviete, že je jedno, aké rifle si kúpite a nikto by vám do toho nemal čo "kafrať". Faktom ale je, že ak si zvolíte nevhodné oblečenie, škodíte predovšetkým sám sebe. Čo si o vás môžu iní hovoriť, ak vám presvitá oblečenie, trčí spodné prádlo alebo máte na sebe absolútne nevhodný kúsok? Správne vybraté oblečenie dokáže zakryť vaše nedostatky, začnete pôsobiť atraktívnejšie, príjemnejšie a dôveryhodnejšie. To oceníte napríklad pri dôležitom stretnutí s klientom.

9 vecí, ktoré vám Galéria fotiek (9)

 

8.  Lupiny na oblečení

Ak vás trápia lupiny, začnite tento problém riešiť. Je jasné, že to nie je vaša vina, nechcete ale predsa, aby sa ľudia, s ktorými sa stretávate a komunikujete, pozerali na nádielku lupín na vašich pleciach.

9 vecí, ktoré vám Galéria fotiek (9)

 

9. Detaily

Dať si rúž je jednoduché, viete sa však postarať o to, aby na vás vyzeral dobre aj po tom, čo vyjdete z domu? Rozmazaný rúž, fliačiky na zuboch, zle rozotrený mejkap - toto všetko vám plusové body nepridá.

9 vecí, ktoré vám Galéria fotiek (9)

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 9
Viac o téme: Vzhľad v práci
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: brightside; Foto: brightside

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy