10 psychologických trikov, vďaka ktorým si vás ľudia hneď zamilujú: Je to takto jednoduché

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: Getty Images

Túžite byť obľúbeným človekom? Aby vás ľudia mali radi, prijali do kolektívu alebo aby ste ľahšie nadväzovali nové vzťahy? Získať si ľudí sa dá celkom ľahko, stačí, ak ovládate základné psychologické triky. Vďaka nim nenápadne presvedčíte človeka o tom, že si vás jednoducho musí obľúbiť. Pozrite sa, ako sa to dá.

 

 

 

 

  1. Kopírujte ich
    Zrkadlite ich pohyby, gestá, jazyk či výraz tváre. Mnohé štúdie preukázali, že sympatie rastú vtedy, ak človek vidí u inej osoby nejakú podobnosť.
  2. Skladajte im komplimenty
    Z času na čas pochváľte osobu, u ktorej chcete byť obľúbený. Ale pozor, neprežeňte to, aby to nevyzeralo ako vtieranie a podlizovanie. Komplimenty dávkujte s mierou.
  3. Majte dobrú náladu
    Dobre naladení ľudia sú vo všeobecnosti viac obľúbení. Myslite na to, ak sa prichytíte pri tom, že sa mračíte na celý svet.
  4. Odhaľte sa z času na čas
    Prezraďte niekedy niečo o sebe. Ľudia, ktorí sa úzkostlivo neskrývajú pred ostatnými, pôsobia otvorenejšie a ľahšie sa k nim hľadá cesta.
  5. Nájdite to, čo máte spoločné
    Možno máte rovnaké názory, rovnaké zlozvyky, tú istú obľúbenú reštauráciu či filmy. Snažte sa od ľudí zistiť, čo majú radi a v čom sa zhodujete. Ľudia si vás rýchlejšie obľúbia, ak zistia, že ste si podobní.
  6. Občas sa ich dotýkajte
    Možno to vyznie zvláštne, ale letmé, nenápadné dotyky (dotknúť sa pleca, ramena) v rámci slušnosti podnietia vzájomnú blízkosť.
  7. Povedzte im tajomstvo
    Nič nezbližuje ľudí viac ako to, keď sa im otvoríte a prezradíte niečo, čo nikto iný nevie.
  8. Očakávajte od ľudí len to dobré
    To, ako pristupujte k ľuďom, z vás vyžaruje. Ak ste odmietavý a nastavený tak, že vám ľudia môžu ublížiť a zraniť vás, budujete okolo seba bariéru, cez ktorú sa bude chcieť dostať len málokto. Skúste sa „prestaviť“ a čakajte od ľudí len to dobré.
  9. Ukážte im, že ich máte radi
    Môžete sa tváriť chladne a rezervovane, ak však preukážete sympatie, ľahšie a rýchlejšie sa k človeku dostanete. Veď je príjemné vedieť, ak vás má niekto rád, ak ste niekomu sympatický.
  10. Nechajte ich hovoriť o sebe
    Človek je, či sa nám to páči alebo nie, sebecký tvor a rád rozpráva o sebe. Nájsť však poslucháča nie je vždy ľahké. Ak sa ale vy stanete tým, ktorý ich počúva, ktorý sa možno stane ich bútľavou vŕbou, neexistuje, že nebude ich najväčším obľúbencom.
Viac o téme: Obľúbený Obľúbenec
  • Autor: © Zoznam/ext
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy