Z tohto idú zamestnanci do vývrtky: 15 vecí, ktoré ich najviac vyrušujú pri práci

Zdroj: Getty Images

Teplota v kancelárii, ktorá nevyhovuje každému, vyzváňanie kolegovho telefónu či hlasné ťukanie do klávesnice – čo z toho by najviac prekážalo vám? Nedávny prieskum agentúry Future Workplace ukázal, čo zamestnancov najviac obťažuje pri práci. Uhádnete, čo dokáže človeka v zamestnaní otráviť najviac?

Pracovať v kancelárii typu „open office“ nie je ľahké pre ľudí, ktorí sa potrebujú sústrediť. Je síce pravda, že väčšina zamestnancov potrebuje okolité vzruchy, ktoré ich počas pracovnej doby inšpirujú a občerstvia. Veľká otvorená miestnosť, v ktorej sú všetci zamestnanci spolu, však prináša aj mnohé úskalia. Aké? Právo na to sa pozrela agentúra Future Workplace, ktorá skúmala najotravnejšie elementy v práci.

Ukázalo sa, že najrušivejším faktorom v práci je kolega, ktorý vedľa nich nahlas telefonuje. Až 76 percent respondentov uviedlo, že ich to ruší pri práci v strednej, veľkej alebo veľmi veľkej miere. O niečo menej ľudí (65 percent) tiež uviedlo, že ich ruší aj to, ak sa v okolí odohráva normálny rozhovor.

Kým kedysi sa kancelárie open office tešili veľkej obľube a firmy ich s nadšením zavádzali, dnes proti takémuto usporiadaniu pracovného priestoru rastie odpor. Mnohé štúdie ukazujú, že tento systém vedie k poklesu osobnej spolupráce tvárou v tvár, zároveň sa aj znižuje produktivita, predovšetkým ak ide o kreatívne pozície. Zaujímajú váš všetky najviac rušivé elementy? Pozrite si ich v nasledujúcom rebríčku.

15 vecí, ktoré ľudí v práci vyrušujú najviac

  1. Hlasno telefonujúci spolupracovník
  2. Rozhovor kolegov v blízkom okolí
  3. Vyzváňanie telefónu kolegov alebo rôzne zvukové upozornenia
  4. Oslavy v kancelárii (narodeniny, odchod do dôchodku,...)
  5. Porady tímov v blízkom okolí
  6. Deti kolegov na návšteve
  7. Tímové hry v kancelárii
  8. Rodinné návštevy
  9. Stolové hry
  10. Zvieratá v kancelárii
  11. Vonkajšie zvuky (sirény, auta, počasie, stavebné práce)
  12. Jedenie kolegu
  13. Kúrenie alebo klimatizácia
  14. Tlačenie cez tlačiareň alebo kopírovanie
  15. Kávovar v prevádzke

Čo najviac vyrušuje v práci vás?

Viac o téme: Práca Kolegovia Pracovné prostredie
  • Autor: © Zoznam/ext
  • Zdroj: Zdroj: idnes; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy