Prečo šikovní ľudia stvrdnú v mizernej práci: Toto sú ich dôvody, vysvetľuje odborníčka

Zdroj: Getty Images

Aj vy si hovoríte, že na tom predsa nezáleží? Že je jedno, či je vaše zamestnanie aj vašou záľubou? Možno aj vy vašu prácu opisujete slovom „fajn“, no cítite, že to nie je to „pravé orechové“ a že by ste chceli kariéru, ktorá vám umožní rásť? Aj napriek tomu to vo vás môže vyvolať pocit, že v rámci svojej kariéry nerastiete.

Zamýšľate sa občas nad svojou kariérou a uvedomujete si, že dlhé roky trávite v práci, v ktorej si vás možno ani nezaslúžia? Že pracujete pre zlého manažéra, ktorý vás nevie oceniť? Zdá sa, že ste sa prebudili. Možno práve teraz nadišiel čas zistiť, čo by ste v živote chceli ďalej robiť a odhodlať sa nájsť si nové zamestnanie.

Mnohí ľudia, ktorí sú v takej istej situácii ako vy, sa neprebudia nikdy. Zabudnite na minulosť a chopte sa novej šance. Nehovorte si, že je neskoro a že ste už svoj „moment“ prepásli. Naopak, máte dostatok času na dosiahnutie všetkého, čo v živote chcete. Viete, ako na to? Prestaňte si klásť prekážky.

Paradoxom je, že často si je najväčšou prekážkou v dosiahnutí úspechu sám človek. On sám si často vytvára prekážky, limituje svoje túžby a vízie. Nahovára si, že sa mu to nepodarí, že situácia vlastne nie je až taká zlá, že by mal byť rád za to, čo má. Ak chcete vo vašom živote konečne zmenu, musíte nájsť spojenie medzi tým, čo chcete ďalej robiť a tým, čo ste vždy radi robili. Keď si toto všetko uvedomíte, uvidíte, ako dobre sa budete cítiť.  

8 dôvodov, prečo talentovaní ľudia ostávajú v mizerných zamestnaniach

  1. Vyhovuje vám, že bývate blízko k práci, a tak nestrácate čas v zápchach.
  2. Máte radi vašich kolegov, spoločné obedy s nimi, vášho šéfa, pani upratovačku a dokonca máte radi váš pracovný stôl, ktorý je tak blízko okna s krásnym výhľadom.
  3. Obávate sa, že hľadanie novej práce bude ťažký a bolestivý proces.
  4. Máte pocit, že ste sa zasekli a nedokážete sa pohnúť ďalej.
  5. Už roky ste si nehľadali prácu a bojíte sa, že v tom neuspejete.
  6. Obávate sa, že ste už príliš starý na to, aby zmenili zamestnanie. Pamätajte však, že vek je len číslo a ak máte možnosť zmeniť vašu kariéru k lepšiemu, neváhajte.
  7. Máte okolo seba ľudí, ktorí vám hovoria: „Je to dobrá práca. Koho zaujíma, či ju máš, alebo nemáš rád. Ostaň v nej.“
  8. Po celom dni v práci ste príliš vyčerpaný na to, aby si hľadali nové zamestnanie alebo vôbec premýšľali nad zmenou kariéry.

Prechod z jedného zamestnania do druhého je náročný a dokonca i vyčerpávajúci proces. Starajte sa o to, aby ste poriadne spali, majte dostatok pohybu, jedzte zdravo a obklopujte sa dobrými priateľmi. Jednoducho, robte všetko, vďaka čomu sa cítite dobre. Na tejto planéte nie ste len preto, aby ste si zaobstarávali výplatu. Ponúknuť životu a dostať od života sa dá predsa oveľa viac.

Viac o téme: Šikovný Talentovaný Zlá práca
  • Autor: © Zoznam/kch, redakcia
  • Zdroj: Zdroj: forbes; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy