6 dôvodov, pre ktoré by ste mali zmeniť prácu, aj keď práve nechcete

Zdroj: Getty Images

Zmena je náročná, no nevyhnutná pre osobný a profesijný rast. Možno sa vo vašej aktuálnej práci necítite dobre, možno máte pocit, že vás neplatia dostatočne. Toto všetko vám bráni byť úspešným. Odborníci sa zhodujú na 6 dôvodoch, pre ktoré by ste mali zvážiť zmenu zamestnania, aj keď to tak možno necítite.

 

 

 

 

Máte svoj stereotyp a začína to byť problém
Pretože viete, že stačí urobiť istú časť práce a je to tak vyhovujúce. Nemusíte sa namáhať, robiť niečo navyše, pretože aj to málo, čo spravíte, je vlastne dostačujúce. Pozorujete na sebe, že ste viac a viac lenivý? Že máte problém urobiť už aj to málo? Je to vážny problém, ktorý rieši len málo zamestnancov. Nezaseknite sa v tomto stereotype, čím dlhšie v ňom zostanete, tým ťažšie sa vám z neho bude vymaňovať. Zmena zamestnania vám prospeje, hoci sa vám aj do nej nechce. Prinesie vám však dôležitý nielen kariérny, ale aj osobný rast.

Prichádzate o peniaze
Pretože iný zamestnávateľ by vám bol schopný zaplatiť viac. Ak tým, že ostávate v jednej firme, strácate peniaze, ktoré by ste inde mohli zarobiť, neváhajte.

Rok 2019 je najlepší na zmenu zamestnania
Aspoň to tvrdia personalisti. Šance na získanie práce sú vysoké, preto by ste nemali váhať a pustiť sa do tohto odvážneho rozhodnutia. Spoločnostiam chýbajú kvalitní ľudia, možno ste jedným z nich práve vy.

Necítite nutkanie zmeniť prácu? Urobte to aj tak
Hovorí sa, že najlepší čas na zmenu zamestnania je vtedy, keď necítite potrebu zmeny. Ľudia, ktorí si hľadajú prácu pod tlakom, ktorí si snažia čo najrýchlejšie nájsť zamestnanie, častejšie akceptujú pracovné ponuky, ktoré úplne nezodpovedajú ich predstavám. Tak sa stane, že sú potom nespokojní a nešťastní. Preto je lepšie nedostať sa do takejto situácie a sledovať zaujímavé pracovné ponuky priebežne, aj keď ste vo vašej práce spokojný.

Hovoríte si, že by ste za to, čo máte, mali byť vďačný
Opakujete si, že by ste mali prejavovať väčšiu vďačnosť za to, čo máte. Že máte prácu, že vlastne nejaké peniaze zarábate... Ak sa pristihnete pri takomto uvažovaní, začnite uvažovať o hľadaní novej práce. Ak si nahovárate, že to nie je také zlé a mali by ste byť šťastný, nie je to v poriadku. Nesnažte sa presvedčiť sám seba, že je to všetko v poriadku, nesnažte sa utíšiť vašu túžbu po niečom lepšom, túžbu po raste a úspechoch. Očividne sa vám to vo vašej súčasnej práce nedarí naplniť.

Mali by ste robiť to, čo vás baví a napĺňa
Veľa ľudí robí prácu, ktorú majú radi, no cítia, že im niečo chýba. Často si časom uvedomia, že v danom zamestnaní vlastne nevyužívajú svoje nadanie a zručnosti, že ich už táto práca nebaví a prajú si, aby našli prácu, ktorá by ich uspokojovala. Majú síce zamestnanie, ktoré im platí účty a splátky, no z dlhodobého hľadiska ich robí nešťastnými. Ak to cítite podobne aj vy, odvážte sa riskovať. Stojí to za získanie dlhodobej spokojnosti.

Viac o téme: Zmena práce
  • Autor: © Zoznam/ext
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy