Chcela zistiť, čo jej v živote chýba: Matka na materskej sa rozhodla pre veľkú zmenu, toto urobila

Zdroj: Unsplash

Poznáte ten pocit, keď riešite nejaký problém a neviete ako ďalej? Alebo keď sa na vás začne svet rúcať zo všetkých strán? Problémy v práci, choré deti, nezaplatené účty a ešte ani váš partner vás nepodporí tak, ako by ste si to predstavovali?

Už dlhšie ma trápil pocit, že som sa v živote zasekla. Vo filmoch či knižkách sa to zvykne opisovať nasledovne: mala všetko – úžasnú prácu, skvelého manžela, zdravú rodinu... Toto by sa dalo sčasti povedať aj o mne. Aj napriek tomu som sa cítila zaseknutá, akoby som nežila svoj život naplno. Možno za to mohla dlhodobá izolácia na materskej dovolenke alebo to nekončiace vyčerpanie. Zamyslela som sa nad tým, že život mi predsa vie ponúknuť oveľa viac.

Čo mi chýba?

Veľmi dlho som rozmýšľala nad tým, kde môže byť chyba. Čo je vlastne to, čo mi chýba? Výpomoc s dieťaťom? Tú našťastie vďaka obetavej svokre mám, a napriek tomu nič nestíham a unavená som stále rovnako.

Pracovné naplnenie? Na to nemám čas, pretože si plním povinnosti s mojím synom na materskej dovolenke. Rozmýšľala som nad vytvorením menšieho projektu. Napokon som sa rozhodla stretnúť s mojou koučkou, ktorá mi pomohla zadefinovať konkrétne ciele v blízkej aj vzdialenej budúcnosti.  Niektoré z cieľov sú však z kategórie dlhodobých, takže dostať sa k nim by znamenalo niekoľkoročný koučing.

Chcela zistiť, čo jej Galéria fotiek (2) Zdroj: Unsplash

Rozhodnutie ísť na kurz

Preto som sa rozhodla ísť na kurz koučingu, kde sa naučím koučovať nielen klientov, ale najmä samú seba. Odosobním sa od negatívnych pocitov v aktuálnej situácii a pozriem sa na problém z iného, neutrálneho uhla. Rozložím si jednotlivé kroky na drobné a postupne sa priblížim k vysnívanému cieľu. Viem, že koučingové metódy využijem aj doma,  pri komunikačnej disharmónii, či pri veľkých zmenách, ktoré nám často zbytočne komplikujú každodenný život.

Priebeh kurzu

Už prvý deň kurzu mi otvoril oči. Výučba sa ešte ani nezačala a ja som dostala zaujímavý motivačný impulz od mojich „spolužiakov“. Sú tam ľudia okolo 40-50 rokov, ktorí po dlhých rokoch fungovania narazili na hranicu svojich možností a neboja sa zmeniť. Majú dostatok skúseností a zároveň chuť prežiť zostávajúci produktívny čas podľa svojich pravidiel. Na chvíľu vystúpili zo svojej zóny komfortu a neboja sa zmeny. Stretla som aj čerstvú mamičku, ktorá má piateho synčeka. Rozhodla sa po desiatich rokoch na materskej začať podnikať a otvoriť si špeciálnu škôlku. Zoznámila som sa aj so slečnou v mojom veku, ktorá cíti, že doterajšia kariéra nie je to, čo ju napĺňa a chystá sa začať podnikať s koučingom. Zanechá všetky istoty a pustí sa do neznámeho.

Uvedomila som si, že podobných ľudí, ako som ja sama je veľa. Kurz ma inšpiroval k tomu, aby som sa nebála rozvoja svojho vlastného potenciálu a išla si za svojim snom. Prežiť kvalitný život sa naozaj dá, len treba chcieť a určiť si cieľ.

Účastníčka kurzu KOUČ 104 Adela N. www.powercoaching.sk

Viac o téme: Materská
  • Autor: © Zoznam/Power Coaching
  • Zdroj: PR článok, Foto: unsplash

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy