Muž zachránil v práci mačku: Zamestnávateľ ho nepochválil, dal mu výpoveď

Maurice German sa stal hrdinom, no nebol za to odmenený, skôr naopak. Rodina v Port Richmonde, kde sa práve Maurice nachádzal a pracoval, ho poprosila, či by im nepomohol zachrániť ich mačku, ktorá uviazala na telefónnom stĺpe už 12 hodín. Zamestnanec spoločnosti Verizon, ktorá zákazníkom ponúka a zabezpečuje internet, telefonovanie a televíziu, bol ideálnym kandidátom na záchrancu. S technikou, ktorú v práci používa, sa mu mačku podarilo ľahko dostať k majiteľom. Od zamestnávateľa sa však pochvaly nedočkal.

Majitelia mačky boli rozrušení. Viackrát sa pokúšali zavolať zvieracích záchranárov, hasičov či organizácie, ktoré pomáhajú zvieratám, ktoré niekde uviazli. Pomoc však neprichádzala. Keď však videli, že v blízkosti sa nachádza Maurice German, ktorý pri práci používa techniku, s ktorou by sa k mačke ľahko dostal, oslovili ho s prosbou o pomoc. Ten neváhal. Jeho záchrannú akciu zachytil na kameru reportér televízie CBS. Na videu vidieť, ako Maurice s pomohou firemných strojov zachraňuje mačku z telefónneho stĺpu. Tento čin však vedenie firmy nedojalo a po jeho pozretí sa rozhodli muža suspendovať. Keď sa o tom dozvedela verejnosť, na internete začali záchrancovi vyjadrovať podporu.

Muž zachránil v práci Galéria fotiek (3)

Verejnosť sa zamestnanca zastala, vedenie spoločnosti však tvrdí, že týmto činom vystavil seba a ľudí okolo neho nebezpečenstvu a preto ho prepustili. „Sme zodpovední za bezpečie našich zamestnancov a zákazníkov,“ povedal hovorca Verizonu, Rich Young.

Muž zachránil v práci Galéria fotiek (3)

Ani toto vyjadrenie však verejnosť nepresvedčilo o rozhodnutí firmy prepustiť záchrancu. Aj preto sa rozhodli zdieľať jeho príbeh a spustili verejnú zbierku na pomoc Mauriceovi, ktorý stratil prácu iba preto, lebo zachránil zviera. Doteraz sa záchrancovi vyzbieralo takmer 3 400 dolárov.

 

 

  • Autor: © Zoznam/ext
  • Zdroj: Zdroj: boredpanda, Foto: Amanda Boyce, gofundme

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy