Úspešný Slovák vo VISA: Spoznajte príbeh rodáka z Banskej Bystrice, ktorý to dotiahol vysoko

Priznáva, že už jeho detské sny boli neskromné. Ako malý chlapec totiž sníval o tom, že to dotiahne ďaleko. Nebojí sa žiadnej prekážky a hovorí, že každý môže uspieť, stačí mať len jasný cieľ a nevzdať sa. Spoznajte Marcela Gajdoša, úspešného Slováka, ktorý je riaditeľom spoločnosti VISA pre Českú republiku a Slovensko.

Marcel Gajdoš už 13 rokov pôsobí v spoločnosti VISA Inc., svetovou jednotkou v oblasti digitálnych platieb. Začal v nej ako vzťahový manažér pre Českú republiku a Slovensko a od roku 2012 je riaditeľom VISA pre Českú republiku a Slovensko.

 

Kto je Marcel Gajdoš?

Riaditeľ VISA pre SR a ČR je extrovertný človek. „Rád spoznávam nových ľudí a nové veci,“ prezrádza. „Cítim sa dobre v živom, multikultúrnom prostredí, mestách – hlavne v Londýne,“ opisuje. Silný vzťah má však aj k prírode, horám a športu: „A to v lete či v zime, keďže pohyb a najmä lyžovanie a bicyklovanie majú dôležité miesto v mojom voľnom čase,“ hovorí.

Marcel Gajdoš sa narodil v Banskej Bystrici ako veľmi aktívne dieťa. Tu navštevoval základnú aj strednú školu. Už od detstva mal rád zemepis, dejepis a informácie. „Aj na odporučenie otca, ktorý predpokladal veľký nástup počítačov, som išiel na strednú elektrotechnickú školu Jozefa Murgaša. Po strednej škole som sa rozhodol, hlavne kvôli možnosti študovať v anglickom jazyku, pre City University – bakalársky stupeň v Trenčíne a MBA v Bratislave,“ opisuje.

To, že sa chce presadiť v oblasti financií a bankovníctva, prišlo po strednej škole, keď odišiel prvýkrát do Londýna. „Mal som pocit, najmä v City, že tento smer bude pre mňa ten pravý,“ prezrádza.
 

Kariérne začiatky

Marcel Gajdoš pôsobil v bankovom sektore na Slovensku, ale aj v Spojených štátoch. V čase, keď išiel na pohovor do investičnej banky v Londýne, ho oslovil headhunter, či by neprišiel na pohovor aj do Visa. „Musím povedať, že vtedy som o kartách veľa nevedel,“ usmieva sa. „Rozhodol som sa ale ísť a bolo to správne rozhodnutie,“ opisuje. Pohovor bol úspešný, dostal sa do spoločnosti Visa, až sa mu podarilo vypracovať na pozíciu riaditeľa pre Českú republiku a Slovensko. Priznáva, že o takomto úspechu sníval. „Vyžadovalo to však veľa úsilia, času a nepochybne aj šťastia. Treba povedať, že už moje sny boli vždy neskromné, smeje sa.

 

Ako vyzerá deň riaditeľa VISA pre ČR a SR?

Aj vás zaujíma, ako asi vyzerá pracovný deň Marcela Gajdoša na pozícii riaditeľa? Hovorí, že aktívne a rôznorodo.Začínam vždy kávou a prebehnem si dennú tlač. Každý pondelok mám stretnutie s mojim tímom. Potom nasleduje každodenný program stretnutí – či už v Prahe alebo v Bratislave. Veľa času trávim v aute na D1, vtedy mám čas plánovať a rozmýšľať nad ďalšími krokmi. Istú časť môjho času tvoria aj verejné prezentácie, networking ako aj stretnutia nad stratégiou pre oba trhy, za ktoré som zodpovedný,“ opisuje.

Na svojej práci má rád to, keď je efektívne a prvotriedne odvedená tímová práca, poteší ho žiadaný výsledok a spokojní klienti. Je však na jeho pozícii niečo, čo má rád najmenej? „Nad tým som sa zamyslel až teraz, po tejto otázke,“ usmieva sa. „Nie je ale nič, čo by mi vyslovene prekážalo. Každý, kto pracuje, vie, že sú dni, kedy sa stretávame s prekážkami. Ja som však bežec na dlhé trate a nevidím dôvod nechať sa prekážkami odradiť,“ hovorí.
 

O úspechu na Slovensku

Marcel Gajdoš patrí medzi úspešných Slovákov. Podľa neho je priebojných a ctižiadostivých ľudí na Slovensku veľa. „Každý, akokoľvek malý národ, má schopných ľudí, ktorí sa presadili v zahraničí, či doma. Možno sa o nich len málo hovorí a píše, nedávajú sa za vzory. Je to škoda,“ hovorí. „Sám som sa len nedávno dozvedel, že zakladateľ veľkej nadnárodnej spoločnosti, ktorá sa zaoberá požičiavaním áut, mal rodinné korene v Turci,“ prezrádza.

Podľa Gajdoša je tajomstvom úspechu všetkých šikovných ľudí nasledovné: „Jasný cieľ, pevná vôľa, otvorenosť novým veciam, prijímanie nových kultúr, cudzie jazyky a hlavne vízia na zlepšenie sveta,“ vymenúva.

Marcel Gajdoš s manželkou. Zdroj: M.G. Galéria fotiek (2) Marcel Gajdoš s manželkou. Zdroj: M.G.

 

Priznáva, že hoci už ako dieťa mal veľké sny a počas štúdií si vybral oblasť, ktorej sa chcel profesijne rozvíjať, k úspechu potreboval ešte niečo. „Najviac mi pomohlo to, že moji rodičia mi venovali čas, učili ma vážiť si elementárne veci, mať správny pohlaď na svet a nevzdávať sa. A moja manželka, ktorá je mojou životnou oporou. A tiež to, že to čo robím, ma napĺňa,“ uzatvára.  

Viac o téme: Marcel gajdos Visa slovensko
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: Marcel Gajdoš, Foto: Marcel Gajdoš

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy