7 vecí, ktoré si pravdepodobne neuvedomujete, že robíte, no vášho šéfa vytáčajú do nepríčetna

Zdroj: thinkstockphotos.com

Chcete sa stať šéfovým obľúbencom? Kto by nechcel, veď z takéhoto postavenia vo firme plynú pre človeka mnohé výhody. Že sú ale vaše vzťahy s nadriadeným skôr vlažné? Neviete, čím to je? Možno je to tým, ako vo firme fungujete, ako pristupujete k práci a ako sa správate. A možno si niektoré svoje neduhy ani neuvedomujete, no práve pre ne ste pre šéfa tŕňom v oku.

 

 

 

  1. Voláte šéfovi/posielate mu e-maily v noci
    Rešpektujte, že aj váš šéf má právo na svoj súkromný život a neobťažujte ho vo večerných a nočných hodinách. Možno si myslíte, že ak mu ukážete, že sa práci venujete aj vo svojom voľnom čase, získate si ho. Takéto správanie je však skôr otravovaním a ste na najlepšej ceste stať sa neobľúbencom.
  2. Vždy meškáte
    Porady, stretnutia s klientom, stretnutia so šéfom, podujatia... Vždy prídete neskoro? Pouvažujte, či práve vaša nedochvíľnosť nie je dôvodom, pre ktorý sa na vás šéf často mračí.
  3. Trávite príliš veľa času na sociálnych sieťach
    Alebo veľa hodín zabijete nakupovaním na internetových obchodoch. Je jasné, že človek sa nedokáže plných osem hodín sústrediť na prácu, ak však zamestnanec stíha surfovať, nakupovať alebo si prezerať Facebook, očividne má práce málo. Ak ste sa v tomto bode našli, asi chápete, prečo ste sa nestali šéfovou srdcovkou.
  4. Vybavujete si priveľa osobných telefonátov
    Prechádzať sa vo firme hore-dole s telefónom na uchu, pričom vaši kolegovia a aj šéf môžu počuť šťavnaté  opisy vášho piatkového večera – nuž, nečakajte, že s takýmto správaním to niekam v zdravej firme dotiahnete. Klebetiť s kamarátkami, na päťkrát vybavovať reklamáciu práčky – neobťažujte tým vašich kolegov. A vôbec, určite si priority, čo je naozaj nutné riešiť v rámci pracovného času.
  5. Rozprávate nevhodné vtipy
    Uvedomte si, aké vtipy sa na pracovisko hodia a ktoré sú už za čiarou. Mnoho zamestnancom chýba zmysel pre určenie hraníc vhodného a nevhodného. Komentovanie výzoru či oblečenia kolegov, narážky, nemiestne vtipy so sexuálnym, náboženským či rasovým podtónom naozaj nie sú vhodné. Dobre si všímajte, ak takéto vtipy rozprávate nadriadenému: naozaj sa na nich zabavil alebo sa len zo slušnosti, no s trápnym pocitom pousmial?
  6. Klebetíte na pracovisku
    Je to niečo podobné ako vysedávať pol pracovného dňa na sociálnych sieťach. Klebety zabíjajú veľmi veľa času a „zamorujú“ pracovné prostredie. Nezáleží na tom, či ste autorom klebiet alebo len ich šíriteľom, šéf firmy chce, aby si zamestnanci v práci užívali príjemnú a zdravú atmosféru.
  7. Nemáte stíšené vyzváňanie na telefóne
    Je skvelé mať unikátny vyzváňací tón na telefóne. Vďaka tomu viete, že telefón zvoní práve vám a už sa nestane, že utekáte zdvihnúť mobil, no zistíte, že je to telefón vášho kolegu, ktorý má zhodou okolností rovnaké zvonenie. Dajte si ale pozor, aby ste vyzváňací tón mali stíšený. Kŕkanie žiab, Meliškove citáty či štartovanie traktora nastavené ako hlásenie prichádzajúceho hovoru vaši kolegovia na stretnutí či šéf na porade naozaj nechcú počúvať.
Viac o téme: Šéf Vzťahy na pracovisku
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider.com; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy