Ženy sa podelili o najhoršie príbehy, ktoré zažili v mužskom kolektíve: Uveríte, že sa toto mohlo stať?

Pracovať v mužskom kolektíve alebo v spoločnosti, kde dominujú muži, nie je pre ženu vždy jednoduché. Predsudky, nedôvera v jej schopnosti, podozrievavosť, či danú prácu zvládne – s týmto všetkým sa ženy v zamestnaní bežne stretávajú. Pozrite si niekoľko skutočných príbehov, v ktorých ženy opísali svoje skúsenosti s prácou s mužmi.

 

 

 

  • Tú vestu si dajte kratšiu

Jeden z klientov mi raz povedal, že si želá, aby som nosila kratšiu ochrannú vestu, aby mi tak mohol vidieť na zadok.
 

  • Pohoršený kňaz

Istý kňaz prišiel k nám do kaviarne a videl ma, že pracujem v legínach. Obrátil sa na môjho kolegu a začal sa sťažovať na to, ako môžem nosiť také oblečenie, vraj ho to núti k nečistým myšlienkam. Kolega sa ho spýtal, či to chce prebrať s nadriadeným. Kňaz súhlasil. Akurát nevedel, že šéfkou v kaviarni som bola ja.
 

  • Zmenil názor

Bola som nová vo firme, v kolektíve samých mužov. Jeden z kolegov mi neustále vypisoval a dokonca mi dal na narodeniny 100 dolárovú poukážku do istej reštaurácie. Keď zistil, že mám priateľa, požiadal ma, aby som mu poukážku vrátila.
 

  • Čo ty o tom môžeš vedieť

Isté  obdobie som pracovala v železiarstve. Raz prišiel jeden chlapík, tak som šla k nemu a spýtala sa ho, s čím mu pomôžem. Pozrel sa na mňa a povedal: „Vďaka, slečinka, o tomto sa ale potrebujem poradiť s nejakým šikovným majstrom.“ Zavolal si kolegu, no ten nevedel odpovedať na všetky jeho otázky, zato ja áno. Chlapík sa naštval a odišiel.
 

  • Máš známosti?

Bola som nová v IT firme. Jeden kolega bol počas môjho nástupu na dovolenke, keď sa vrátil, rozhodla som sa mu predstaviť. Keď som mu povedala, čo robím, bol úplne zdesený a nechápal, že žena môže mať takú pozíciu. Hneď potom sa ma spýtal, koho z firmy poznám, že som túto prácu získala.
 

  • Dobré pracovné prostredie

Pracovala som ako servírka a nosila som v práci sukňu (bol to dokonca predpísaný dress code). Prevádzkar mi ale raz povedal, že sukňu nosiť nemôžem, pretože tak vytváram nezdravé pracovné prostredie pre kuchárov.
 

  • Ja som tu šéf

Už rok som pracovala ako manažérka reštaurácie. Raz k nám prišiel opravár, pretože nám nefungoval sporák. Keď skončil, potvrdenie o oprave odovzdal kolegovi, ktorý bol v ten deň po prvýkrát v práci. Chcel od neho, aby mu podpísal papier. Potom sa obrátil na mňa a povedal, že sporák mi už opravil a môžem začať variť.
 

  • S vami nie

Istý volajúci klient sa so mnou odmietol rozprávať, povedal, že ide o záležitosť, ktorú musí vyriešiť výlučne s mužom. Prepojila som ho teda na kolegu a potom sa ho spýtala, čo vlastne daný klient chcel. Potreboval sa objednať na konzultáciu.

Viac o téme: Práca Ženy Muži
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: boredpanda; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy